• Presa de stat rusă a anunțat că șeful Wagner, Evgheni Prigojin, va pleca în Belarus.
  • Acuzațiile împotriva lui și a forțelor sale Wagner vor fi abandonate de autoritățile ruse pentru a evita „vărsarea de sânge”.
  • Peskov spune că mercenarii Wagner care doresc să semneze un contract cu Ministerul Apărării o pot face, iar luptătorii care au luat parte la revolta de astăzi nu vor fi urmăriți penal.

Trupele Wagner au început să părăsească Rostov pe Don, potrivit agenției de presă rusești de stat Tass. Patru camionete au plecat, dar au rămas tancuri și alte echipamente grele, precizează aceasta, scrie BBC. Presa de stat rusă a anunțat că șeful Wagner, Evgheni Prigojin, va pleca în Belarus.

Rapoartele spun că acuzațiile împotriva lui și a forțelor sale Wagner vor fi abandonate de autoritățile ruse pentru a evita „vărsarea de sânge”.

Peskov spune că mercenarii Wagner care doresc să semneze un contract cu Ministerul Apărării o pot face, iar luptătorii care au luat parte la revolta de astăzi nu vor fi urmăriți penal.

Recomandări

O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
CE ESTE TRENDUL BARBARA RHUBARB

Forțele Wagner părăsesc Roston-on-Don. La începutul zilei, locuitorii au fost rugați de guvernatorul regiunii să nu se deplaseze în centrul orașului și, dacă este posibil, să nu-și părăsească locuințele după rebeliunea Wagner din oraș.

În postări pe Telegram, videoclipuri arată trupele Wagner dând mâna cu localnicii și urcându-se înapoi în vehiculele blindate. Într-o fotografie, două fete își fac un selfie în fața unui tanc Wagner.

În cea mai mare parte a zilei de astăzi, orașul din sudul Rusiei s-a aflat în centrul „răzvrătirii” lui Wagner. Mercenarii lui Wagner au intrat în oraș în primele ore ale zilei de sâmbătă și ar fi preluat comanda militară regională.

Citește și