• Autoritățile din regiunile limitrofe Moscovei au luat măsuri din ce în ce mai serioase pentru a încetini apropierea Grupului Wagner de capitala rusă.
  • Traficul a fost suspendat pe anumite drumuri din regiunea Lipețk, carosabilul fiind distrus pe anumite porțiuni pentru a împiedica vehiculele să circule.
  • Liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a acceptat să „oprească” mișcarea trupelor sale care avansau spre capitala rusă.

Autoritățile din regiunile limitrofe Moscovei au luat măsuri din ce în ce mai serioase pentru a încetini apropierea Grupului Wagner de capitala rusă, cum ar fi închiderea drumurilor sau limitarea traficului, scrie BBC.

Traficul a fost suspendat pe mai multe drumuri din regiunea Lipețk, carosabilul fiind distrus pe anumite porțiuni pentru a împiedica vehiculele să circule, a anunțat guvernul regional pe canalul său Telegram.

Recomandări

RADU MAZĂRE A FOST ELIBERAT CONDIȚIONAT
ZELENSKI MERGE LA MADRID
VARA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
CUM CREȘTEM PRODUCȚIA DE PORUMB
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE

Se pare că, în unele cazuri, au recurs la distrugerea drumului.

BBC a verificat înregistrări video în care se văd utilaje grele folosite pentru a săpa drumurile din regiunea Lipetsk, drumul care duce spre Moscova.

Informații de la personalul operativ al regiunii Lipetsk. Traficul a fost suspendat pe unele drumuri regionale. Într-o serie de secțiuni, platforma drumului a fost deteriorată în mod deliberat – săpată de excavatoare. Au fost luate măsuri radicale pentru a opri complet trecerea utilajelor pe autostrăzi”, a scris guvernul regional din Lipetsk într-un comunicat.

Liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a acceptat să „oprească” mișcarea trupelor sale care avansau spre capitala rusă, potrivit unei declarații preluate de agenția de presă Reuters și atribuite biroului președintelui belarus.

Citește și