• Autoritățile din regiunile limitrofe Moscovei au luat măsuri din ce în ce mai serioase pentru a încetini apropierea Grupului Wagner de capitala rusă.
  • Traficul a fost suspendat pe anumite drumuri din regiunea Lipețk, carosabilul fiind distrus pe anumite porțiuni pentru a împiedica vehiculele să circule.
  • Liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a acceptat să „oprească” mișcarea trupelor sale care avansau spre capitala rusă.

Autoritățile din regiunile limitrofe Moscovei au luat măsuri din ce în ce mai serioase pentru a încetini apropierea Grupului Wagner de capitala rusă, cum ar fi închiderea drumurilor sau limitarea traficului, scrie BBC.

Traficul a fost suspendat pe mai multe drumuri din regiunea Lipețk, carosabilul fiind distrus pe anumite porțiuni pentru a împiedica vehiculele să circule, a anunțat guvernul regional pe canalul său Telegram.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Se pare că, în unele cazuri, au recurs la distrugerea drumului.

BBC a verificat înregistrări video în care se văd utilaje grele folosite pentru a săpa drumurile din regiunea Lipetsk, drumul care duce spre Moscova.

Informații de la personalul operativ al regiunii Lipetsk. Traficul a fost suspendat pe unele drumuri regionale. Într-o serie de secțiuni, platforma drumului a fost deteriorată în mod deliberat – săpată de excavatoare. Au fost luate măsuri radicale pentru a opri complet trecerea utilajelor pe autostrăzi”, a scris guvernul regional din Lipetsk într-un comunicat.

Liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a acceptat să „oprească” mișcarea trupelor sale care avansau spre capitala rusă, potrivit unei declarații preluate de agenția de presă Reuters și atribuite biroului președintelui belarus.

Citește și