Ce scrie presa străină despre incendiul de la „Matei Balș”

Un incendiu a ucis patru persoane la un spital COVID-19 din capitala României, București, vineri devreme și alți 102 pacienți au fost evacuați, au spus oficialii, relatează Reuters.

„Trei pacienți au fost găsiți decedați, iar un al patrulea a murit ulterior,” a declarat Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, care a adăugat că păcienții erau bolnavi COVID-19, scrie euronews.

Incendiul a izbucnit la parterul spitalului și 100 de persoane au fost evacuate. Câteva ore mai târziu, balcoanele carbonizate au putut fi văzute la Spitalul Matei Bals, unde autoritățile sanitare au început campania de vaccinare anti-COVID în România, relatează The Washington Post.

Agenția de presă Associated Press scrie că țara cu aproximativ 19 milioane de locuitori a raportat peste 700.000 de cazuri de COVID și 18.000 de decese.

Al Arabiya amintește de incendiul de la spitalul din Piatra Neamț. România s-a mai confruntat cu o tragedie similară în noiembrie, când zece persoane care sufereau de COVID-19 au murit într-un incendiu într-o unitate de terapie intensivă a unui spital din orașul Piatra Neamț, din nord-estul statului.