• Asistând la incertitudinea fiscală promovată de premierul Ciolacu, la tensiunile politice dintrePSD şi PNL, investitorii se întreabă dacă AUR va câștiga.
  • Cristian Hostiuc: „În funcție de răspunsurile pe care investitorii le primesc, ei rămân sau nu în țară”.
  • Vineri seară, agenţia de rating Fitch a anunţat că menţine perspectiva stabilă pentru ratingul de ţară al României.

Asistând la incertitudinea fiscală promovată de premierul Ciolacu, la tensiunile politice dintrePSD şi PNL, prima întrebare pe care o pun acum investitorii străini şi analiştii externi este „Ce se va întâmpla dacă AUR va câştiga alegerile şi dacă George Simion are şanse să devină preşedintele României?”.

 Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar spune că „În funcție de răspunsurile pe care investitorii le primesc, ei rămân cu investițiile aici, aduc investiții mai mari în România sau ies din țară. Analiștii externi se uită și ei în sondaje, bancherii se uită în sondaje, văd cum AUR crește și văd în același timp că de patru luni Guvernul României nu ia o decizie în privința pachetului fiscal”, a spus Cristian Hostiuc.

Vineri seară, agenţia de rating Fitch a anunţat că menţine perspectiva stabilă pentru ratingul de ţară al României (dacă scade ratingul intrăm în categoria junk pentru investiţii, ceea ce ar fi o catastrofă), iar acest lucru a fost salutat imediat de Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, care susţine că anunţul Fitch reprezintă „o recunoaştere a eforturilor noastre continue pentru a controla deficitul bugetar şi ne oferă un cadru solid pentru a continua să dezvoltăm şi să implementăm politici fiscale responsabile şi proiecte de infrastructură care să sprijine creşterea pe termen lung”.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
REPETENȚII...DE LA COADA EUROPEI
EUROPA OFERĂ EMOȚIE, SUA ACȚIUNE

Citește și: