Ce spun martorii despre explozia din Paris: „Am crezut că a fost o bombă. Pompierii ne cereau să evacuăm cât mai repede posibil”

Două persoane sunt date dispărute și șapte sunt în stare critică după explozia din centrul Parisului, a anunțat poliția, scrie Sky News. Cel puțin 30 de persoane sunt rănite, după ce explozia a incendiat clădiri și a provocat prăbușirea fațadei școlii de design Paris American Academy.

Șeful poliției din Paris, Laurent Nunez, a declarat reporterilor că șapte dintre cei răniți se află în stare critică”. Explozia a fost extrem de violentă”, a spus Nunez. Peste 200 de pompieri au fost implicați în intervenția de salvare. Nunez a declarat ulterior că incendiul a fost pus sub control.

„Am auzit o explozie uriașă și, când am ieșit din restaurant, am văzut flăcări la capătul străzii Saint-Jacques”, povestește Khal Ilsey, angajat al barului din apropiere.

„Eram acasă și scriam… am crezut că a fost o bombă”, mărturisește istoricul de artă Monique Mosser, adăugând că multe dintre ferestrele din clădirea sa au fost spulberate de unda de șoc a exploziei. Un vecin a bătut la ușă și mi-a spus că pompierii ne cereau să evacuăm cât mai repede posibil. Mi-am luat laptopul și telefonul. Nici măcar nu m-am gândit să-mi iau medicamentele”.

Jurnalistul Olivier Galzi a declarat pentru BFM TV că a văzut fațada unei clădiri din apropiere prăbușindu-se complet”. Este un haos”, a declarat Christopher Gaglione, care a spus că a fost martor la scenă.

Citește și:

Exit mobile version