• Raportul activității ICR Londra, condus acum de Catinca Maria Nistor, a fost înaintat către Parlamentul României, Președintele Iohannis, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii și alte instituții și personalități din România.
  • Conform raportului, decizia ca directorul ICR Londra să locuiască în afara instituției a fost luată înainte de numirea Catincăi Maria Nistor, datorită lucrărilor de renovare și restaurare a clădirii.
  • Raportul Catincăi Maria Nistor include reluarea participării României cu un stand, după o absență de 4 ani, la London Book Fair, programat pentru luna aprilie 2023.

Raportul activității ICR Londra după preluarea conducerii de către Catinca Maria Nistor a ajuns la Parlament, dar și la președintele Iohannis, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii precum și la alte instituții și personalități din România. Datele pe care le au acum parlamentarii dezvăluie răspunsuri pe care comunicarea Institutului Cultural Român nu le-a oferit în toată această perioadă.

Este pentru prima dată când apare informația că decizia ca directorul ICR Londra să locuiască în afara instituției a fost luată înainte de numirea Catincăi Maria Nistor la Londra, din cauza lucrărilor de renovare și restaurare a clădirii. La inițiativa directoarei Nistor, s-au scos, cu sprijinul comunității, peste 8 (opt) tone de gunoaie din clădire!

Raportul arată că în 28 de săptămâni de la preluarea mandatului, filiala ICR de la Londra a organizat 32 de evenimente. Impactul acestora este măsurat prin aprecierea și recomandările comunității din Parohia Misiunii Române Unite din Londra și ale unor personalități din spațiul britanic.

Recomandări

JO24: CEL MAI MARE DISPOZITIV DE SECURITATE
25 DE PERSOANE MOR ÎN URMA TAIFUNULUI GAEMI
BIDEN: MĂ RETRAG PENTRU DEMOCRAȚIE
NETANYAHU VREA O GAZA DEMILITARIZATĂ
KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ZBORURI OPRITE PE AEROPORTUL DIN FRANKFURT

Catinca Maria Nistor își leagă mandatul și de aderarea, pentru prima dată în existența ICR Londra, la Cromwell Place, un hub cultural ce deține 14 galerii – spații de expunere, care vor permite ICR Londra să organizeze expoziții de înaltă ținută, la un nivel mult mai profesionist decât a permis până acum spațiul misiunii”, se arată în raportul obținut de MEDIAFAX.

Este pentru prima oară de la înființarea ICR Londra când acesta este recunoscut la de o instituție britanică la un nivel la care sunt prezente instituții precum National Portrait Gallery.

Raportul Catincăi Maria Nistor include reluarea participării României cu un stand, după o absență de 4 ani, la London Book Fair, programat pentru luna aprilie 2023.

Demersurile directoarei pentru renovarea/reabilitarea clădirii ICR Londra au demarat în luna august 2022.
În afara calendarului anual, ICR Londra a organizat în premieră în noiembrie 2022, un eveniment la Royal Greenwich Observatory, eveniment pentru care ICR Londra a realizat un parteneriat cu asociația Art in Conversation, fără de care costurile de închiriere a locației, în valoare de 8000 GBP, nu ar fi putut fi acoperite”, se arată în raport.

Printre realizările mandatului raportul enumeră reluarea colaborării cu Ambasada

României din Irlanda, după 8 ani, și reluarea parteneriatului cu Societatea Enescu, după o pauză de 4 ani, în Seria Enescu, cel mai longeviv proiect al ICR Londra, și unul din primele 5 cele mai de succes în rețeaua internațională de institute culturale din Londra”.

O premieră pentru ICR Londra este prezentarea expoziției Young Blood 2.0 din cadrul Art Safari, prevăzută pentru luna septembrie. Tot ca un proiect de perspectivă raportul pe care Catinca Maria Nistor îl prezintă la Parlament notează inițierea negocierilor cu British Museum pentru o posibilă expoziție capsulă reprezentând Cultura Cucuteni, eveniment prevăzut pentru a marca Ziua Națională a României 2023.
Raportul de activitate pe 28 de săptămâni pentru directoarea Catinca Nistor conține 95 de pagini!
Prezentarea raportului în fața comisiilor din Senatul României este programată miercuri, 29 martie.

Citește și