Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunţă cercetări la Arad, unde un poliţist ar fi bătut o femeie pentru că nu purta mască: „nu vom ezita să facem curăţenie în propria ogradă”.

Întrebat, joi, dacă va stabili noi criterii de evaluare psihologică a poliţiştilor după cazul de la Arad, Bode a răspuns: „toleranţă zero faţă de cei care fac de râs, să vă citez pe dumneavoastră, uniforma de poliţist”.

„Acolo am demarat cercetările şi nu vom ezita să facem noi curăţenie în propria ogradă, aşa cum am făcut-o, de altfel, şi la Secţia 16 (…). Să înţelegem odată pentru totdeauna că în special în momentele mai delicate, cum au fost cele pe care le parcurgem de un an şi ceva încoace, comportamentul poliţiştilor, al jandarmilor, al angajaţilor ISU, al lucrătorilor de la Poliţia de Frontieră în spaţiul public trebuie să fie un model şi acest lucru îl transmit de fiecare dată: să acţioneze cu responsabilitate, cu profesionalism, cu calm, dar şi cu fermitate atunci când situaţia o impune”, spune Bode.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Un poliţist ar fi bătut o femeie din localitatea arădeană Buteni, pentru că nu purta mască. Agentul e acuzat că ar fi lăsat femeia inconştientă pe stradă, iar aceasta a fost luată de o ambulanţă şi dusă la spitalul din Ineu.

Poliţia Arad a transmis, miercuri seara, că, prin apel la 112, s-a anunţat că pe raza localităţii Buteni o femeie este agresată de poliţişti. „La faţa locului a fost solicitat un echipaj SMURD, care a preluat o femeie de 50 de ani, aceasta fiind transportată la spitalul orăşenesc Ineu în vederea acordării de îngrijiri medicale”, anunţa Poliţia Arad.

Potrivit criticarad.ro, femeia din Buteni ar fi fost bătută şi lăsată inconştientă de un poliţist, pentru că nu purta mască pe stradă. După ce a primit îngrjiri medicale, femeia a plecat acasă pe propria răspundere, conform sursei citate.