• Președintele ucrainean spune că forțele ucrainene sunt încetinite de minele amplasate de forțele rusești.
  • Liderul ucrainean a declarat că în joc sunt viețile oamenilor”.
  • Zelenski a mai spus că Ucraina nu va negocia niciodată atât timp cât forțele rusești rămân pe teritoriul ucrainean.

Contraofensiva Ucrainei împotriva forțelor ruse a fost mai lentă decât se dorea”, dar forțele ucrainene nu vor fi presate să accelereze, a declarat președintele țării, Volodimir Zelenski, în timp ce președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova a observat o acalmie” în campania Kievului, scrie Al Jazeera.

Forțele ucrainene sunt încetinite în înaintarea lor de câmpurile vaste de mine amplasate de forțele rusești, a declarat Zelenski pentru BBC într-un interviu acordat miercuri. Cu aproximativ 200.000 de kilometri pătrați din teritoriul de frontieră ucrainean plin de mine rusești, liderul ucrainean a declarat că în joc sunt viețile oamenilor”.

Unii oameni cred că acesta este un film de la Hollywood și se așteaptă la rezultate acum. Nu este așa”, a declarat Zelenski pentru BBC. Orice ar dori unii, inclusiv încercările de a face presiuni asupra noastră, cu tot respectul cuvenit, vom avansa pe câmpul de luptă în modul pe care îl considerăm cel mai bun”, a spus el.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Zelenski: Nu vom fi de acord cu un conflict înghețat”

Confirmând că forțele ucrainene au recucerit opt sate din sudul și estul țării, Zelenski a mai spus că Ucraina nu va negocia niciodată atât timp cât forțele rusești rămân pe teritoriul ucrainean și că nu se va permite ca conflictul să stagneze.

Indiferent cât de mult avansăm în contraofensiva noastră, nu vom fi de acord cu un conflict înghețat”, care ar fi o evoluție fără perspective pentru Ucraina”, a spus el. Interviul acordat de Zelenski pentru BBC a coincis cu o conferință la Londra, unde aliații au promis miliarde de dolari în ajutor economic și de reconstrucție, și într-o zi în care liderul Rusiei a declarat din nou că contraofensiva Ucrainei se clatină.

În remarcile televizate de miercuri, Putin a declarat că Kievul a suferit pierderi militare serioase de când a început să facă presiuni la începutul acestei luni pentru a recuceri teritoriul deținut de forțele rusești, iar Moscova a observat o anumită acalmie” pe linia frontului din Ucraina.

Citește și: