• Turnul Eiffel va fi luminat în culoarea verde cu ocazia Zilei Naționale de reflecție asupra donării de organe.
  • Celebrul monument va deveni verde timp de 5 minute, începând cu ora 8:00.
  • Evenimentul vine cu un mesaj de recunoaștere, dar și de speranță pentru cei peste 28.000 de pacienți în așteptarea unui transplant.

Turnul Eiffel va fi iluminat în culoarea verde pentru a marca un gest de recunoștință pentru donatorii de organe. Turnul va avea culoare verde pentru 5 minute, de la ora 8:00, scrie Tf1info.

În ceea ce privește alegerea culorii, aceasta face referire la panglica verde, care simbolizează donarea de organe și țesuturi. Aceasta a fost creată și adoptată în 2019 pentru a semnifica angajamentul oamenilor față de această cauză, așa cum este și panglica roz pentru cancerul de sân. De asemenea, se referă la procesul îndelungat de sensibilizare a opiniei publice cu privire la această problemă.

Marine Jeantet, director general al Agenției de biomedicină, a subliniat că „80% dintre francezi sunt în favoarea donării organelor lor după moarte, dar numai 47% au vorbit cu cei dragi despre acest lucru. Aceasta este o problemă dramatică. Este un potențial uriaș care se prăbușește, care dispare”.

Recomandări

SZIJJARTO APĂRĂ LUMEA DE UN RĂZBOI MONDIAL
SCHOLZ ESTE DE ACORD CU MACRON
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

Acest lucru este cu atât mai îngrijorător deoarce un studiu arată că aproximativ 1.000 dintre francezi mor în fiecare an din cauza lipsei unui organ.

Citește și: