• Un expert a spus că nu există nicio dovadă a vreunui beneficiu al adăugării uleiului de măsline.
  • O lingură de ulei de măsline extravirgin are aproximativ 120 de calorii.
  • Unele băuturi Oleato sunt mai calorice decât un cheeseburger de la McDonald’s.

Noua gamă de cafele Starbucks pe bază de ulei de măsline poate fi mai calorică decât o halbă de bere, scrie MailOnline.

Clienții din zeci de filiale londoneze se pot delecta acum cu oricare dintre cele trei oferte „Oleato”, descrise ca fiind „catifelate” și „delicios de luxuriante” . Toate sunt făcute cu lapte de ovăz.

Cu toate acestea, cremozitatea dobândită prin înghițirea unei linguri de ulei de măsline extravirgin în băutură are un cost – aproximativ 120 de calorii. Ceea ce înseamnă că o băutură Oleato Caffe Latte mare are 323 de calorii.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Acest lucru este aproape dublu față de un Caffe Latte obișnuit de aceeași mărime preparat cu lapte semidegresat, care are 175 de calorii. Spre exemplu, o halbă de Heineken are 227 de calorii, în timp ce un cheeseburger de la McDonald’s conține 298 de calorii.

Cu toate acestea, Oleato Caffe Latte nu este cea mai rea băutură. Această distincție îi revine lui Oleato Golden Foam Cold Brew, care are 387 de calorii.

Nu există o alternativă exactă, însă o băutură similară fără ulei de măsline, Salted Caramel Cream Cold Brew, are 179 de calorii.

Oleato Iced Shaken Espresso cu gheață, ultima ofertă din gama din Marea Britanie, în format mare, are 244 de calorii o ceașcă. Echivalentul fără ulei de măsline este vândut doar în SUA, fiind vorba de Iced Toasted Vanilla Oatmilk Shaken Espresso, ce are 140 de calorii.

Beneficiile uleiului de măsline

Despre uleiul de măsline, o componentă cheie a dietei mediteraneene, se spune de mult timp că este benefic pentru sănătate. Studiile au sugerat că acesta poate reduce tensiunea arterială și inflamația, precum și că poate stimula starea de spirit și funcția cerebrală.

„Uleiul de măsline, și în special uleiul de măsline extravirgin, este cunoscut ca fiind parte a unui model alimentar mediteranean asociat cu riscuri mai mici de boli de inimă și unele tipuri de cancer”, a declarat Dr. Duane Mellor, dietetician la Universitatea Aston.

Dar el a insistat că nu există „nicio dovadă a vreunui beneficiu medical” în cazul adăugării uleiului de măsline în cafeaua de dimineață.

El a adăugat: „Deși uleiul de măsline este considerat o sursă mai sănătoasă de grăsimi, dacă vă uitați la etichetă, ar putea părea să conțină mai multe grăsimi saturate decât v-ați aștepta. Acest lucru nu înseamnă neapărat că este nesănătos, deoarece contează echilibrul grăsimilor și modul în care acestea sunt folosite în dieta dumneavoastră”.

Dar pentru că unele dintre aceste băuturi cu infuzii grase conțin peste 300 de calorii, el îi avertizează pe băutori să fie atenți la câte consumă.

Dr. Mellor a declarat: „Dacă vă place ideea de ulei de măsline în cafea, merită să fiți conștienți de faptul că, cu peste 300 de calorii, unele dintre acestea au mai multe calorii decât o halbă medie de bere sau un pahar de suc de fructe”.

Ce declară Starbucks

Băuturile Starbucks Oleato sunt disponibile și în cea mai mică dimensiune, cu calorii începând de la 216 calorii pentru Oleato Iced Shaken Espresso. Oleato Golden Foam Cold Brew are 256 de calorii, Oleato Iced Shaken Espresso are 216 calorii, iar Oleato Caffé Latte are 273 de calorii.

Un purtător de cuvânt al Starbucks a declarat: „Ne-am angajat să ajutăm clienții să facă alegeri informate și îmbunătățite care să le convină, toate informațiile nutriționale fiind disponibile în aplicația noastră mobilă, online și pe panourile noastre de meniu”.

Lansarea băuturilor Oleato Golden Foam Cold Brew, Oleato Iced Shaken Espresso și Oleato Caffe Latte urmează succesului înregistrat de băuturile cu infuzie de ulei de măsline ale lanțului în SUA și Italia. Lanțul a fost inspirat de tradiția italiană de a bea o lingură de ulei de măsline pe zi.

Citește și