• Avioanele ruseşti au rămas în spaţiul aerian internaţional şi nu au zburat deasupra SUA sau Canadei.
  • Incidentul s-a întâmplat în timp ce SUA desfăşoară exerciţii militare complexe în Alaska, a mai precizat NORAD.
  • Comandamentul american a mai transmis că este ceva regulat ca aeronave ruseşti să tranziteze Zona de Identificare Aeriană.

Forţele Aeriene ale SUA au interceptat şase aeronave ruseşti care au zburat în şi în apropierea Zonei de Identificare Aeriană, în apropierea Statului Alaska, a anunţat pe 13 mai NORAD (North American Aerospace Defense Command), anunță Monitorul Apărării.

Avioanele ruseşti au rămas în spaţiul aerian internaţional şi nu au zburat deasupra SUA sau Canadei. Incidentul s-a întâmplat în timp ce SUA desfăşoară exerciţii militare complexe în Alaska, a mai precizat NORAD.

Grupul de aeronave ruseşti era format din bombardiere strategice Tu-95, aeronave de vânătoare Su-35 şi de alimentare Il-78. Pentru interceptarea lor, SUA au trimis avioane de vânătoare F-16 şi F-22, o aeronavă de alimentare KC-135 şi una de avertizare timpurie E-3 AWACS.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Comandamentul american a mai transmis că este ceva regulat ca aeronave ruseşti să tranziteze Zona de Identificare Aeriană şi nu consideră o ameninţare incidentul de sâmbătă.

Începând cu 2007, NORAD execută în jur de şapte interceptări pe an a aeronavelor ruseşti care se apropie de spaţiul aerian al SUA.

Citește și