• Aflat sâmbătă într-o vizită la Roma, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican.
  • Zelenski s-a întâlnit și cu premierul Giorgia Meloni, care a promis sprijinul deplin al Italiei pentru Ucraina în eforturile sale de a respinge agresiunea brutală și nedreaptă” a Rusiei.
  • Președintele ucrainean și-a anunțat duminică sosirea la Berlin pentru o vizită oficială.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit duminică cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier, în prima sa călătorie în Germania de la invazia Rusiei. El este așteptat să se întâlnească cu cancelarul Olaf Scholz în cursul zilei de duminică, scrie France 24.

Vizita are loc în contextul în care Zelenski încearcă să obțină noi livrări de arme pentru a-și ajuta țara să respingă invazia rusă și fonduri pentru a reconstrui ceea ce a fost distrus de mai bine de un an de conflict devastator. Zelenski a semnat în cartea de oaspeți de la Palatul Bellevue, înainte de a intra în discuții cu Steinmeier. El este așteptat să se întâlnească cu cancelarul Olaf Scholz mai târziu duminică.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a anunțat duminică sosirea la Berlin pentru o vizită oficială, după ce a zburat de la Roma în urma unor întâlniri cu Papa Francisc și cu premierul italian Giorgia Meloni.
Deja la Berlin”, a scris el pe Twitter. Arme. Pachet puternic. Apărare aeriană. Reconstrucție. UE. NATO. Securitate.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

Aflat sâmbătă într-o vizită la Roma, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican și i-a mulțumit acestuia pentru că s-a concentrat asupra situației dramatice a milioane de ucraineni după invazia rusă. Zelenski s-a întâlnit, de asemenea, cu premierul Giorgia Meloni, care a promis sprijinul deplin al Italiei pentru Ucraina în eforturile sale de a respinge agresiunea brutală și nedreaptă” a Rusiei.

Citește și