• Presa din SUA l-a identificat pe cel care a omorât 19 copii și 2 adulți într-o școală din Texas, cu două zile înainte de vacanță.
  • Tânărul în vârstă de 18 ani, care a împușcat și ucis 19 copii și doi adulți la o școală elementară din Texas i-a transmis pe Instagram, unui străin, mesajul „Sunt pe cale să o fac” cu doar câteva ore înainte să deschidă focul asupra copiilor.
  • Salvador Ramos a fost identificat ca suspect în cadrul împușcăturii în masă de la școala elementară Robb din Uvalde de marți, a declarat guvernatorul Texas Greg Abbott. Ramos a fost ucis de poliție după atacul armat.

Ramos, care a urmat liceul din oraș, și-a împușcat bunica înainte de a conduce la școală înarmat cu cu două arme diferite, a explicat Abbott.

Un manager de la Wendy’s din Uvalde a declarat pentru The New York Post că Ramos a lucrat acolo timp de un an și a demisionat în urmă cu aproximativ o lună.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

El „a făcut tot posibilul să rămână singur”, potrivit fostului său șef. Managerul a arătat apoi către doi muncitori: „Știți cum băieții mei vorbesc între ei și sunt prietenoși? El nu era așa. Nimeni nu l-a cunoscut cu adevărat.”

Un cont de Instagram despre care se crede că este al lui Ramos conținea fotografii cu arme și selfie-uri ciudate. Contul, cu numele de utilizator „salv8dor_”, a fost eliminat după ce autoritățile au anunțat numele presupusului criminal.

Postarea pe grilă unică a contului conține trei fotografii — un selfie în oglindă cu Ramos într-un hanorac, un prim-plan alb-negru al feței sale și o fotografie cu o persoane care ține în poală un încărcător pentru o armă de foc.

Același cont a distribuit o fotografie cu două puști așezate una lângă alta în poveștile sale. Într-un mod bizar, contul a etichetat un alt utilizator din fotografie.

Acel utilizator, @epnupues, a spus că Ramos era un străin ciudat care a etichetat-o în fotografia cu pistolul și i-a trimis că „are un mic secret”.

Utilizatorul de Instagram, care a declarat că nu locuiește în Texas, i-a cerut socoteală lui Ramos.

„O să-mi postezi pozele cu armele”, i-a transmis @sal8dor_ direct fetei pe 12 mai.

Discuția dintre cei doi a fost făcută publică de NY Post:

  • „Ce legătură au armele tale cu mine?”, a răspuns fata.
  • „Voiam doar să te etichetez”, a replicat Ramos.
  • Apoi, la 5:48 dimineața, @salv8dor_ i-a trimis un mesaj „Sunt pe cale să o fac”.
  • Fata a întrebat „despre ce vorbești”, la care el a răspuns: „O să-ți spun înainte de ora 11”.
  • „Am un mic secret pe care vreau să ți-l spun”, a trimis el alături de un emoji cu fața zâmbitoare acoperindu-și gura.
  • Nu i-a spus niciodată fetei secretul său. Ultimul său mesaj la 9:16 a fost „Ima air out”.

Aproximativ două ore și jumătate mai târziu, școala elementară Robb a fost închisă în jurul orei 11:43, ora locală, după ce s-au auzit împușcături în zonă.