• Companiile cu cifra de afaceri de peste 50 mil.€ vor plăti impozit de minimum 1%.
  • Politica fiscal-bugetară va continua în direcția majorării taxelor.
  • „Din punctul de vedere al fiscalității nu ar trebui să ne așteptăm la prea multe mișcări bruște în acest an, din simplul motiv că sunt aceste 4 rânduri de alegeri electorale”, spune Răzvan Botea, editor ZF.

Companiile care înregistrează o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro vor plăti un impozit de minimum 1% pe cifra de afaceri, în timp ce operatorii din sectoarele petrol și gaze naturale, cu afaceri ce depăşesc 50 de milioane de euro, vor avea de achitat un impozit suplimentar de 0,5% din veniturile totale ajustate cu venituri neimpozabile, investiţii şi amortizări.

Cum putem privi începutul de an din punct de vedere economic?

„Din punctul de vedere al fiscalității nu ar trebui să ne așteptăm la prea multe mișcări bruște în acest an, din simplul motiv că sunt aceste 4 rânduri de alegeri electorale. Este clar că oamenii politici nu vor să agite atât de mult apele. Marcel Ciolacu însuși a spus că nu vor crește taxele în 2024, pe de altă parte, acesta s-a mai jurat, de multe ori, că nu vor crește taxele dar nu și-a ținut promisiunea”, a declarat Răzvan Botea, editor ZF, la Aleph News.

Citește și

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII