• Titlul de cea mai bătrână persoană înregistrată vreodată aparține tot unei franțuzoaice.
  • Înainte de a deveni călugăriță catolică, ea a avut grijă de copii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
  • Ea a fost, de asemenea, cea mai bătrână călugăriță care a trăit vreodată.

Călugărița franceză Sora André, cea mai bătrână persoană cunoscută din lume, a murit marți, la vârsta de 118 ani, în orașul Toulon din sudul țării. Primarul orașului, Hubert Falco, a anunțat vestea morții sale pe Twitter, scriind că am aflat în această seară cu imensă tristețe și emoție despre moartea celei mai bătrâne persoane din lume #SoraAndré”.

Purtătorul de cuvânt al călugăriței, David Tavella, a declarat că aceasta a murit marți, la ora locală 2 dimineața, și că locuia în apropiere de Toulon. Există o mare tristețe, dar ea a vrut ca acest lucru să se întâmple, a fost dorința ei de a se alătura fratelui ei iubit. Pentru ea, aceasta este libertatea”, a declarat Tavella.

Născută sub numele de Lucile Randon la 11 februarie 1904, sora André și-a dedicat cea mai mare parte a vieții serviciului religios, potrivit unei declarații publicate de Guinness în aprilie 2022. Înainte de a deveni călugăriță catolică, ea a avut grijă de copii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar apoi a petrecut 28 de ani îngrijind orfani și bătrâni la un spital.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ea a fost, de asemenea, cea mai bătrână călugăriță care a trăit vreodată, potrivit Guinness. Când a împlinit 118 ani, în 2022, călugărița a primit un bilet de ziua de naștere scris de mână de la președintele francez Emmanuel Macron – al 18-lea președinte francez din timpul vieții sale. De asemenea, au existat 10 papi diferiți care au prezidat Biserica Catolică de când s-a născut ea.

Ea a devenit cea mai bătrână din lume în urma decesului lui Kane Tanaka, o femeie japoneză certificată anterior ca fiind cea mai bătrână persoană din lume, care a murit la vârsta de 119 ani pe 19 aprilie.

Titlul de cea mai bătrână persoană înregistrată vreodată aparține tot unei franțuzoaice. Născută la 21 februarie 1875, Jeanne Louise Calment a trăit 122 de ani și 164 de zile, potrivit declarației Guinness World Records.