• Cea mai în vârstă persoană din Europa a învins coronavirusul
  • Sora Andre va sărbători 117 ani în această săptămână
  • S-a infectat cu coronavirus în azilul de bătrâni din Toulon, sudul Franței, pe 16 ianuarie

Cea mai în vârstă persoană din Europa, călugărița franceză Sora Andre, a învins coronavirusul și va sărbători 117 ani în această săptămână, anunță Reuters.

Lucile Randon, pe numlele său actual sora Andre, s-a alăturat unui ordin caritabil catolic în 1944. Aceasta s-a infectat cu coronavirus în azilul de bătrâni din Toulon, din sudul Franței, pe 16 ianuarie. A fost apoi izolată, alături de alți rezidenți, însă nu a prezentat simptome.

Atunci când a fost întrebată dacă i-a fost fircă atunci când a aflat că are COVID-19, sora Andre a dat un răspuns foarte ferm.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Nu, nu mi-a fost frică, pentru că nu mi-a fost frică să mor… Sunt fericită că sunt alături de tine, dar aș vrea să fiu în altă parte – alături de fratelui meu mai mare și bunicii.”, a spus aceasta.

David Tavella, purtătorul de cuvânt al casei de bătrâni Sainte Catherine Labouré, a declarat că se simte foarte bine.

O considerăm vindecată. Este foarte calmă și așteaptă cu nerăbdare să împlinească joi 117 ani.”, a declarat acesta.

Sora Andre, s-a născut la 11 februarie 1904, și este a doua cea mai în vârstă persoană din lume, conform listei clasamentelor supercentenare mondiale a Grupului de cercetare a gerontologiei (GRG). Cea mai în vârstă este japoneza Kane Tanaka, care a împlinit 118 ani pe 2 ianuarie.