• Armata a publicat noi directive pentru performanța optimă a soldaților
  • Ghidul are capitole despre stabilirea obiectivelor, vizualizarea succesului, „disponibilitatea spirituală” și, da, arta somnului
  • Este prima modificare a manualului în opt ani

Un nou manual de pregătire fizică le spune soldaților din armata americană să tragă un pui de somn atunci când pot, întrucât oboseală scade perfomanța acestora în timpul misiunilor, relatează The New York Times.

Miercuri, armata a publicat noi directive pentru performanța optimă a soldaților, iar acestea includ reprize strategice și agresive de somn. Recomandarea face parte dintr-o revizuire a manualului de pregătire fizică al armatei americane, care fost redenumit FM 7-22 sănătate holistică și fitness. Ghidul nu mai este axat doar pe exerciții fizice extenuante. Acum are capitole despre stabilirea obiectivelor, vizualizarea succesului, „disponibilitatea spirituală” și, da, arta somnului.

„Soldații pot dormi în reprize de somn rare și scurte pentru a restabili starea de veghe și a crește performanța”, recomandă noul manual. Este prima modificare a manualului în opt ani, și reflectă creșterea dovezilor științifice care arată că performanța fizică include mai mult decât doar antrenament sportiv.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De asemenea, manualul conține actualizări privind tehnicile de alergare pentru a evita accidentările și o secțiune despre importanța spiritualității.
În timpul misiunilor din Irak și Afganistan, comandanții nu au reușit să acorde prioritate somnului. Schimbările de program, orele multe de lucru și misiunile peste noapte au dus la oboseală cronică și la dependență de băuturi energizante. Cercetările armatei au constatat că soldații care au băut cantități mari de băuturi energizante au dezvoltat probleme mai mari de sănătate mintală, ceea ce poate face mai dificilă gestionarea stresului din timpul misiunilor.