• În București a avut loc al treilea weekend din programul ,,Străzi Deschise” , iar rezidenții s-au plâns de muzica tare și de gunoaiele lăsate în urmă.
  • A fost concurență mare și între terase și scenele amenanjate în stradă. Până și taxi-urile fantomă și-au făcut apariția, exact ca-n Centrul Vechi.
  • Edmond Niculușcă, cel care a inițiat proiectul, crede că bucureștenii au nevoie de ,,spațiu public și de creșterea calității vieții urbane, nu de spectacole în zonele rezidențiale.”

Proiectul ,,Străzi deschise” s-a transformat în ,,bâlci” weekend-ul ăsta pe Calea Victoriei. Cel puțin asta acuză locuitorii din zonă și mai multe ONG-uri bucureștene.

Oamenii se plâng că în loc de plimbările și activitățile liniștite promise de primărie, atmosfera de pe Calea Victoriei, zonă rezidențială, a fost mai degrabă una de festival: cu muzică tare, aglomerație mare și multe gunoaie lăsate în urmă.

A fost concurență mare și între terase și scenele amenanjate în stradă: cine dă muzica mai tare. Până și taxi-urile fantomă și-au făcut apariția, exact ca-n Centrul Vechi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

,,Proiectul devine invaziv pentru viața locuitorilor din centrul Bucureștiului. Considerăm o denaturare gravă transformarea pietonizării temporare a străzilor în festival stradal„, spune Edmond Niculușcă, cel care a inițiat proiectul în urmă cu doi ani. El crede că bucureștenii au nevoie de ,,spațiu public și de creșterea calității vieții urbane, nu de spectacole în zonele rezidențiale.”

Al treilea weekend al programului ,,Străzi deschise” s-a desfășurat weekendul acesta, iar mai multe trasee pietonale au fost amenajate pentru evenimente culturale și de agrement, între orele 09:00 – 22:00.

La proiectul ,,Străzi Deschise” participă instituții municipale de cultură, instituții de proiecte culturale și educaționale, dar și elevi ai liceelor vocaționale, studenți ai universităților de profil, precum și cluburile de copii din cele 6 sectoare ale Bucureștiului, respectiv din cadrul Palatului Național al Copiilor.

Anul trecut, între 29 mai și 17 octombrie, șapte zone din centrul Bucureștiului, de la Grădina Kiseleff la Dâmbovița şi de la Grădina Icoanei la Grădina Cișmigiu, au devenit pietonale, în fiecare sâmbătă și duminică.