• Subofițerul Paul Carney a declarat că soldații ar trebui să își pregătească familiile pentru posibilitatea de a fi trimiși în Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei în războiul care durează deja de șase luni.
  • Soldaților britanici li s-a spus să se pregătească pentru războiul împotriva Rusiei și să-i pregătească pe cei dragi.
  • Paul Carney a avertizat că armata britanică se pregătește acum să facă față amenințării din partea Rusiei și este gata să contracareze orice agresiune”.

Cel mai important soldat „cu alte grade” din armată spune că soldații trebuie să fie pregătiți să lupte împotriva Rusiei și ar trebui să-i alerteze pe cei dragi în cazul unui potențial conflict.

Subofițerul Paul Carney a avertizat că armata britanică „se pregătește acum să facă față amenințării din partea Rusiei și este gata să contracareze orice agresiune”.

A venit timpul să pregătească „familiile și persoanele dragi” pentru posibilitatea de a fi trimise în Est.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

El a spus că lumea s-a schimbat de la invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, la 23 februarie – marți se împlinesc șase luni și că trupele britanice „trebuie să fie pregătite pentru noile realități”.

Ofițerul cu cel mai înalt grad din armată a precizat în revista Soldier: „Vreau să verificăm cu toții dacă suntem apți din punct de vedere fizic pentru operațiuni. Și este, de asemenea, important să îi pregătim pe cei dragi și familiile, care au adesea rolul cel mai greu în absența noastră.

„Acest lucru este esențial, deoarece am putea lipsi perioade îndelungate în timpul deplasărilor. Să ne asigurăm că cei dragi ai noștri au sprijinul de care au nevoie este vital și pentru noi, deoarece nu ne vom implica 100% dacă suntem îngrijorați pentru cei de acasă.”

Generalul Sir Richard Dannatt, fostul șef al armatei, a declarat: „Acesta este un sfat prudent din partea celui mai bun soldat al armatei. Nu înseamnă că armata este pe cale să se desfășoare în Ucraina, dar este de datoria oricărei armate pe timp de pace să se pregătească pentru război, în fiecare aspect al vieții.

„Acestea fiind spuse, cu un război în Europa, o Rusie agresivă și țări îngrijorate la granițele Rusiei, este normal ca soldații britanici să fie realiști cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla.”

„Noi suntem generația care trebuie să pregătim armata pentru a lupta din nou în Europa”.

Războiul s-a soldat cu 100.000 de morți și răniți în rândul trupelor ucrainene și rusești.

Marea Britanie a trimis arme antitanc și lansatoare de rachete în Ucraina și a ajutat la antrenarea forțelor sale, în timp ce Royal Marines se află acum în interiorul ambasadei britanice din Kiev.