• USS Gerald R. Ford, cel mai nou și cel mai mare portavion al Marinei Militare, a efectuat recent prima sa misiune în străinătate, în Canada.
  • Gerald R. Ford este pionierul mai multor tehnologii concepute pentru a crește rata de lansare a portavionului.
  • Sistemele de lansare electromagnetică profită de producția masivă de energie electrică a portavionului, posibilă datorită generatoarelor nucleare de înaltă eficiență.

Cel mai nou portavion al Marinei SUA, USS Gerald R. Ford, a efectuat recent prima sa vizită internațională în port, andocând la Halifax, Noua Scoție.

Am operat alături de aliații și partenerii noștri în largul mării, antrenându-ne interoperabilitatea și interschimbabilitatea, a declarat căpitanul Paul Lanzilotta, comandantul USS Gerald R. Ford, într-o declarație a marinei americane care acoperă desfășurarea.

Vizita la Halifax ne oferă șansa de a construi relații și mai puternice cu colegii noștri de echipă, consolidând parteneriatul nostru, și le permite marinarilor noștri să exploreze cultura bogată și poporul primitor al Canadei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Anterior, Ford s-a desfășurat din Norfolk, Virginia, la 4 octombrie, în prima sa misiune și a efectuat exerciții și operațiuni maritime multinaționale în Oceanul Atlantic cu aliații NATO Canada, Spania, Danemarca, Olanda și Germania.

Deși recenta vizită în port a USS Gerald R. Ford marchează o etapă importantă pentru cel mai nou, cel mai mare și cel mai avansat portavion din lume, călătoria până la desfășurare a fost marcată de mai multe probleme de dezvoltare. Aceste probleme pun la îndoială capacitatea portavionului de a supraviețui pe mare și de a lansa în mod eficient și fiabil aeronave de pe mare și din aer.

În calitate de navă principală a superportavioanelor din clasa Ford ale Marinei SUA, Gerald R. Ford este pionierul mai multor tehnologii concepute pentru a crește rata de lansare a portavionului și pentru a scoate mai multe aeronave de pe puntea de zbor și a le trimite mai repede în aer.

Una dintre aceste tehnologii este sistemul de lansare a aeronavelor de pe portavion, o catapultă electromagnetică care înlocuiește catapultele cu aburi pe care marina americană se baza anterior pentru a lansa aeronavele. Sistemele de lansare electromagnetică profită de producția masivă de energie electrică a portavionului, posibilă datorită generatoarelor nucleare de înaltă eficiență, dar care a întâmpinat probleme de început în timpul dezvoltării portavionului.