• Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud au avertizat miercuri că în eventualitatea unui test nuclear nord-coreean, reacţia va fi cu siguranţă de mare anvergură.
  • Washingtonul şi aliaţii săi cred că Coreea de Nord ar putea fi pe cale să reia testarea bombelor nucleare pentru prima dată din 2017.
  • Coreea de Nord a efectuat o serie de teste cu rachete balistice într-un ritm fără precedent în acest an, inclusiv cu una care a survolat Japonia.

Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud au avertizat miercuri cu un răspuns „neegalat” de amploare dacă Coreea de Nord va efectua un al şaptelea test cu bombă nucleară.

Washingtonul şi aliaţii săi cred că Coreea de Nord ar putea fi pe cale să reia testarea bombelor nucleare pentru prima dată din 2017.

Am convenit că ar fi necesară o scară de răspuns fără egal dacă Coreea de Nord va efectua un al şaptelea test nuclear” , a declarat prim-viceministrul de Externe sud-coreean, Cho Hyun-dong, într-o conferinţă de presă la Tokyo, transmite Reuters

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

Statele Unite şi aliaţii săi au oferit puţine detalii despre măsurile noi pe care le-ar putea lua, iar observatorii spun că au puţine opţiuni bune pentru prevenirea unui nou test. 

Îndemnăm (Coreea de Nord) să se abţină de la noi provocări” , a spus Sherman, catalogând regimul nord-coreean ca fiind „nechibzuit şi profund destabilizator pentru regiune.

„Orice se întâmplă aici, cum ar fi un test nuclear nord-coreean… are implicaţii pentru securitatea întregii lumi” , a spus ea.

Sperăm într-adevăr că toată lumea din Consiliul de Securitate va înţelege că orice utilizare a unei arme nucleare va schimba lumea în moduri incredibile” .

Coreea de Nord a efectuat o serie de teste cu rachete balistice într-un ritm fără precedent în acest an, inclusiv cu una care a survolat Japonia.

Furios de activităţile militare ale Coreei de Sud, Phenianul a tras săptămâna trecută sute de obuze de artilerie în largul coastelor sale, drept avertisment  pentru vecinul său din sud.

În septembrie, portavionul american USS Ronald Reagan şi navele însoţitoare au efectuat exerciţii militare comune cu forţele sud-coreene, ca răspuns la un test de rachete balistice nord-coreene. 

Ca răspuns, Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia s-au angajat să aprofundeze cooperarea, a spus Mori.

Am convenit să consolidăm în continuare capacitatea de descurajare şi de răspuns a alianţei Japonia-SUA şi a alianţei SUA-Coreea de Sud şi să promovăm continuarea cooperării în materie de securitate între cele trei ţări” , a spus Mori.