• Tiruri de avertisment au fost trase din nou pentru a trimite un avertisment grav Coreei de Sud cu privire la intruziunea navală.
  • Armata Populară Coreeană a acuzat nava navală sud-coreeană că a pătruns la granița Coreei de Nord cu 2,5 până la 5 kilometri în jurul orei 3.50.
  • Atacurile au loc sub pretextul controlului unei nave neidentificate.

Coreea de Nord și Coreea de Sud au făcut luni dimineața devreme un schimb de focuri de avertisment de-a lungul frontierei maritime vestice disputate din Marea Galbenă, în timp ce o navă nord-coreeană ar fi trecut granița maritimă cu Sudul.

Statul Major Întrunit al Coreei de Sud a declarat că a tras focuri de avertisment după ce o navă comercială nord-coreeană a trecut linia de demarcație nordică luni la ora 3.42, a relatat agenția de știri Yonhap. NLL este frontiera maritimă de facto, așa cum a fost trasată de Comandamentul Națiunilor Unite la sfârșitul războiului coreean din 1950-53.

Ulterior, armata nord-coreeană a emis o declarație în care a afirmat că a tras 10 proiectile cu lansatoare multiple de rachete la ora 5.15, unde a fost detectată o mișcare navală inamică, potrivit Agenției centrale de știri coreene de stat. Armata Populară Coreeană a acuzat nava navală sud-coreeană că a pătruns la granița Coreei de Nord cu 2,5 până la 5 kilometri în jurul orei 3.50, sub pretextul controlului unei nave neidentificate, a relatat presa de stat.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Tiruri de avertisment au fost trase din nou pentru a trimite un avertisment grav Coreei de Sud cu privire la intruziunea navală, a declarat KPA, citând tirurile sale anterioare de artilerie pe frontul terestru, care au fost menite să avertizeze Coreea de Sud în urma exercițiilor sale militare în Peninsula Coreeană.

KPA se referea la tirurile sale de artilerie din 18 octombrie, când a tras aproximativ 100 de lovituri de artilerie în largul coastei sale de vest și alte 150 de lovituri în largul coastei sale de est pentru a avertiza Coreea de Sud.