• Cel puțin 10 persoane au fost scoase moarte de sub dărâmăturile unei clădiri de cinci etaje care s-a prăbușit în Siria.
  • Presa siriană a anunțat duminică că copii și femei au murit în urma prăbușirii în cartierul Sheikh Maqsood din orașul Alep, în nord-vestul țării.
  • Echipa de salvare a reușit să recupereze un bărbat în vârstă, care a fost transportat de urgență la spital, precum și un bebeluș de 20 de zile.

Cel puțin 10 persoane au fost scoase moarte de sub dărâmăturile unei clădiri de cinci etaje care s-a prăbușit în Siria. Presa siriană a anunțat duminică că copii și femei au murit în urma prăbușirii în cartierul Sheikh Maqsood din orașul Alep, în nord-vestul țării.

Potrivit informațiilor locale, în clădire locuiau cel puțin șapte familii, în total aproximativ 30 de persoane, dintre care multe sunt încă blocate sub dărâmături. Echipa de salvare a reușit să recupereze un bărbat în vârstă, care a fost transportat de urgență la spital, precum și un bebeluș de 20 de zile. Operațiunile de căutare sunt încă în desfășurare printre dărâmături, în speranța de a găsi mai multe persoane.

În cartierul Sheikh Maqsoud, majoritar kurd, locuiesc multe persoane strămutate intern din Afrin, care au fugit de încălcările drepturilor omului. Cel mai mare oraș sirian, Alep, a fost centrul unor lupte foarte aprige în perioada de vârf a războiului. Orașul, care a devenit un simbol al revoltei siriene, a fost supus unui asediu brutal de către forțele guvernamentale. Între februarie și aprilie 2016, peste 83 de civili au fost uciși de aceste atacuri, iar un purtător de cuvânt al Forțelor Democratice Siriene i-a acuzat pe rebeli că au provocat moartea și rănirea a 1.000 de civili.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Un bărbat a declarat pentru Amnesty: Tot ce îmi amintesc este că pereții s-au prăbușit și am auzit o explozie. Am fost răniți – am avut schije în mâini și picioare […] Locuim […] foarte departe de linia frontului. Nu există puncte de control în apropiere sau alte puncte militare.”

Din această cauză, infrastructura din cartier este încă afectată de efectele războiului, ceea ce face ca multe clădiri să se prăbușească. Multe clădiri din Alep au fost complet distruse sau avariate în timpul conflictului sirian de 11 ani, care a ucis sute de mii de oameni și a strămutat jumătate din populația de 23 de milioane de locuitori de dinaintea războiului. În luna septembrie a anului trecut, prăbușirea unei clădiri din Alep a ucis cel puțin 11 persoane, inclusiv trei copii, a anunțat televiziunea de stat siriană.