• Treisprezece persoane sunt date dispărute și aproximativ 100 de persoane sunt blocate în urma unei alunecări de teren pe insula italiană de vacanță Ischia.
  • Salvatorii îi caută pe cei dispăruți în urma dezastrului, iar Salvini a declarat că aceștia lucrează în condiții dificile”.
  • Videoclipurile de pe insulă arată amploarea masivă a distrugerilor, unde mașinile au fost măturate și s-au izbit unele de altele, în timp ce pereții caselor au fost și ei spulberați.

Treisprezece persoane sunt date dispărute și aproximativ 100 de persoane sunt blocate în urma unei alunecări de teren pe insula italiană de vacanță Ischia. Vicepremierul italian Matteo Salvini declarase anterior că opt persoane au murit, dar a fost corectat ulterior de ministrul de interne al țării, Matteo Salvini, iar până în prezent nu a murit nimeni.

Salvatorii îi caută pe cei dispăruți în urma dezastrului, iar Salvini a declarat că aceștia lucrează în condiții dificile”. Pompierii italieni au declarat că ploile puternice recente au provocat alunecarea de teren de pe insulă, dar întăririle din Napoli, aflat în apropiere, au avut dificultăți în a ajunge pe insulă din cauza vremii nefavorabile care persistă.

Videoclipurile de pe insulă arată amploarea masivă a distrugerilor, unde mașinile au fost măturate și s-au izbit unele de altele, în timp ce pereții caselor au fost și ei spulberați. O înregistrare video, distribuită pe rețelele de socializare, arată cum o mașină este măturată în timp ce tone de noroi trec pe lângă ea, iar localnicii nu pot decât să privească îngroziți.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Un al doilea film, realizat imediat după aceea, arată amploarea distrugerilor care au fost provocate pe insulă. Ploile torențiale au afectat regiunea Campania, zona din jurul orașului Napoli și Ischia, iar o avertizare meteo de ploi și vânt puternic rămâne în vigoare până duminică. Primele informații sugerează că printre cele 13 persoane dispărute se numără o familie cu un nou-născut și un tânăr de 25 de ani care locuia în două case de pe insulă.

Presa locală relatează că Giacomo Pascale, primarul comunei învecinate Lacco Ameno, a declarat că se crede că există aproximativ 30 de familii, adică în jur de 100 de persoane, blocate în casele lor fără apă sau electricitate în urma alunecării de teren. Drumurile care duc de obicei spre casă și spre ieșire sunt impracticabile în urma dezastrului natural, ceea ce îngreunează și mai mult eforturile de salvare.

De asemenea, oamenii au fost blocați în interiorul Hotelului Terme Manzi de noroi și au rămas fără electricitate. Insula, situată în largul coastei orașului Napoli, a fost lovită de o furtună scurtă, dar intensă. Serviciul de pompieri a postat pe Twitter: Căutările sunt în curs de desfășurare pentru posibile persoane dispărute” și au adăugat că două persoane au fost salvate.

Imagini de groază de pe insulă au arătat copaci dezrădăcinați și stâlpi de electricitate, iar autoritățile locale îi îndeamnă pe locuitori să rămână acasă. Ministrul protecției civile și politicilor maritime, Nello Musumeci, a subliniat dificultățile întâmpinate în operațiunea de salvare, dar a declarat că eforturile de salvare a oamenilor sunt în curs de desfășurare. Scafandrii și marinarii sunt, de asemenea, folosiți în efortul de salvare, deoarece unele mașini și un microbuz au fost luate de valuri în mare.

Imaginile au surprins momentul în care un bărbat a fost salvat din rămășițele inundate a ceea ce părea a fi o casă. Acoperiți de noroi și aparent prea slăbiți pentru a se mișca, pompierii au intrat în apele adânci ale inundațiilor pentru a-l salva și l-au transportat încet înapoi în siguranță.

Aceasta nu este prima dată când insula este lovită de o alunecare de teren și a suferit în mod similar în 2009. În timpul acelui dezastru, o tânără pe nume Anna De Felice a fost ucisă, iar o piață locală a fost numită după ea, dar a fost grav afectată de cea mai recentă alunecare de teren.