• Guvernatorul regional ucrainean susține că ocupanții au atacat civilii în timp ce încercau să scape de bombardamente.
  • Cel puțin 30 de persoane au fost ucise și 88 rănite în primul atac – asupra unei coloane de vehicule civile la granița dintre zonele controlate de Ucraina și Rusia din regiunea Zaporojie.
  • Se pare că acesta este al doilea atac de acest fel asupra unui convoi civil în două zile, notează Associated Press.

Cel puțin 20 de persoane au fost găsite împușcate în mașinile lor în nord-estul Ucrainei, în apropiere de Kupyansk. Acest lucru a fost raportat astăzi de guvernatorul regional al regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, agențiile mondiale..

A fost găsit un convoi de mașini cu civili uciși în ele. Potrivit datelor preliminare, 20 de persoane au murit în aceste mașini”, a scris Sinegubov pe Telegram. El a spus că ocupanții ruși i-au atacat pe civili în timp ce aceștia încercau să scape de bombardamente.

Până în prezent, nu a existat nici un comentariu din partea forțelor ruse. Aceștia s-au retras din cea mai mare parte a regiunii Harkov după o contraofensivă ucraineană reușită luna trecută, dar continuă să bombardeze zona.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Se pare că acesta este al doilea atac de acest fel asupra unui convoi civil în două zile, notează Associated Press. Cel puțin 30 de persoane au fost ucise și 88 rănite în primul atac – asupra unei coloane de vehicule civile la granița dintre zonele controlate de Ucraina și Rusia din regiunea Zaporojie.

Printre cei uciși se numără doi copii: o fată de 11 ani și un băiat de 14 ani”, a declarat șeful poliției ucrainene, Igor Klimenko, adăugând că o fetiță de 3 ani a fost de asemenea rănită. Cifrele raportate anterior indicau cel puțin 25 de morți și 50 de răniți.

Lovitura a fost efectuată în apropiere de orașul Zaporojie, nu departe de un punct de control între părțile din regiune controlate de ambele părți. Moscova și Kievul s-au acuzat reciproc pentru atac, ambele părți postând pe rețelele de socializare imagini cu vehicule cu geamuri sparte și cadavre fără viață.