• Rezidenții participaseră la o petrecere în clădire în momentul în care a izbucnit incendiul.
  • Martorii au declarat că au auzit țipete, dar că nu au putut să-i ajute pe cei din interior din cauza intensității flăcărilor.
  • Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a transmis pe Twitter că personalul său va ajuta la evacuarea celor care au fost răniți.

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise și alte câteva au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit la o clădire rezidențială dintr-o tabără de refugiați din Fâșia Gaza, potrivit autorităților.

Pompierii au avut nevoie de mai bine de o oră pentru a controla flăcările care au izbucnit la ultimul etaj al unei clădiri rezidențiale cu patru etaje din tabăra de refugiați Jabalia, o zonă dens populată. Locuitorii participaseră la o petrecere în clădire, în timp ce martorii au declarat că au auzit țipete, dar au adăugat că nu i-au putut ajuta pe cei din interior din cauza intensității incendiului.

Agenția ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA) a transmis pe Twitter că, potrivit rapoartelor, printre cei uciși se numără opt copii, patru femei și un pensionar al UNRWA.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ambulanțele i-au transportat de urgență pe cei răniți la spitalele locale, iar Israelul, care împreună cu Egiptul menține blocada asupra Gaza, a declarat că va permite accesul celor care au nevoie de tratament medical. Ministerul de Interne din Gaza a declarat că o anchetă inițială a dezvăluit că la fața locului au fost depozitate cantități mari de benzină, care au alimentat incendiul. Nu a fost clar cum a fost aprinsă benzina.

Imagini de la fața locului arată mulțimi mari adunate în fața clădirii, în timp ce ofițerii de poliție Hamas din interior evaluează locul. Președintele palestinian Mahmoud Abbas a calificat-o drept o tragedie națională și a declarat că va fi o zi de doliu.