Cel puțin 21 de persoane au murit într-un incendiu la o tabără de refugiați din Fâșia Gaza

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise și alte câteva au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit la o clădire rezidențială dintr-o tabără de refugiați din Fâșia Gaza, potrivit autorităților.

Pompierii au avut nevoie de mai bine de o oră pentru a controla flăcările care au izbucnit la ultimul etaj al unei clădiri rezidențiale cu patru etaje din tabăra de refugiați Jabalia, o zonă dens populată. Locuitorii participaseră la o petrecere în clădire, în timp ce martorii au declarat că au auzit țipete, dar au adăugat că nu i-au putut ajuta pe cei din interior din cauza intensității incendiului.

Agenția ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA) a transmis pe Twitter că, potrivit rapoartelor, printre cei uciși se numără opt copii, patru femei și un pensionar al UNRWA.

Ambulanțele i-au transportat de urgență pe cei răniți la spitalele locale, iar Israelul, care împreună cu Egiptul menține blocada asupra Gaza, a declarat că va permite accesul celor care au nevoie de tratament medical. Ministerul de Interne din Gaza a declarat că o anchetă inițială a dezvăluit că la fața locului au fost depozitate cantități mari de benzină, care au alimentat incendiul. Nu a fost clar cum a fost aprinsă benzina.

Imagini de la fața locului arată mulțimi mari adunate în fața clădirii, în timp ce ofițerii de poliție Hamas din interior evaluează locul. Președintele palestinian Mahmoud Abbas a calificat-o drept o tragedie națională și a declarat că va fi o zi de doliu.

Exit mobile version