• Mai multe vagoane ale trenului Hazara Express s-au răsturnat în apropierea gării Sahara din Nawabshah.
  • Ministrul căilor ferate, Saad Rafiq, a declarat că investigațiile inițiale au arătat că trenul se deplasa cu viteză normală.
  • A fost declarată stare de urgență în principalele spitale din Nawabshah și din districtele învecinate din Sindh.

Cel puțin 25 de persoane au fost ucise și 80 rănite în urma deraierii unui tren în sudul Pakistanului, a confirmat Pakistan Railways. Mai multe vagoane ale trenului Hazara Express s-au răsturnat în apropierea gării Sahara din Nawabshah, la aproximativ 275 km de cel mai mare oraș Karachi, informează BBC.

Pasagerii răniți au fost mutați la spitalele din apropiere. Echipele de salvare încearcă să elibereze oameni din tren. Accidentele de pe sistemul feroviar învechit din Pakistan nu sunt neobișnuite.

Ministrul căilor ferate, Saad Rafiq, a declarat că investigațiile inițiale au arătat că trenul se deplasa cu viteză normală și că se încearcă să se stabilească ce a dus la deraiere. Un purtător de cuvânt al căilor ferate din Karachi a declarat că cel puțin opt vagoane au ieșit de pe șine.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

A fost declarată stare de urgență în principalele spitale din Nawabshah și din districtele învecinate din Sindh. Videoclipurile postate pe rețelele de socializare arată zeci de persoane la locul accidentului, cu unii pasageri care se urcă din vagoanele răsturnate. Ministrul Informațiilor din Sindh, Sharjeel Memon, a declarat pentru BBC News că prioritatea principală a guvernului este activitatea de salvare, pe care ne concentrăm în totalitate”.

În 2021, două trenuri care circulau în provincia Sindh s-au ciocnit, provocând moartea a cel puțin 40 de persoane și rănirea a zeci de persoane. Între 2013 și 2019, 150 de persoane au murit în astfel de incidente, potrivit presei locale.

Citește și: