• România a câștigat 3 medalii de aur și 3 de bronz la Mondialul de Juniori de la Paris.
  • România a câștigat aur la dublu rame feminin, patru rame masculin și simplu vâsle.
  • Bronz au obținut echipajele patru rame feminin, 8+1 feminin, dar și 8+1 masculin.

Sportivii români fac senzație la campionatele mondiale de canotaj pentru juniori under 19 de la Paris. Delegația României a obținut 3 medalii de aur și alte 3 de bronz. Primele care au câștigat aurul au fost fetele de la dublu rame feminin, Ionela Scutaru și Gabriela Tivodariu, care au trecut primele linia de sosire cu timpul de 7 minute, 26 de secunde și 70 de sutimi.

„Mă bucură mult faptul că din urmă vin sportivi atât de puternici și dornici să ne ajungă din urmă. Este important ca generațiile acestea tinere care vin din spate să crească și să evolueze din ce în ce mai mult, fiindcă va veni momentul în care trebuie să tragă în aceeași parcă cu noi, iar la un moment dat chiar să ne ia locul și e important ca valoarea lor să fie foarte apropiată de a noastră la acel moment” a declarat campioana olimpică la dublu rame de la Tokyo în 2021, Simona Radiș.

Simona și echipa sa se pregătesc deja de marea competiție de la Paris, care va avea loc anul viitor.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

„Ne urmărim adeversarele pentru că ne place să știm cum se antrenenază, dar nu contează pregătirea lor, contează doar pregătirea noastră și modul în care noi ne desfășurăm activitatea, atât la antrenamentele specifice, cât și în timpul liber, pentru că și atunci este foarte important să fim atente la ceea ce facem, pentru a nu ne scoate din ritm o accidentare sau câteva ore nedormite. Orice lucru contează acum și lucrând la micile detalii este important să fim foarte atente”.

Cum reușește România să se mențină la un nivel atât de înalt?

Deși nu avem atât de multe baze sportive de pregătire, asemenea altor țări mai dezvoltate, România reușește să se mențină în topuri, atunci când vine vorba de campionatele de cantoaj.

„Cert este că suntem foarte talentați și dornici de muncă, iar acesta este cel mai important lucru, fiindcă indiferent de faptul că nu avem aceleași condiții ca adversarii noștri, noi ne dorim să-i învingem și muncim mult pentru asta”, spune Simona Radiș.

România va avea prima pistă olimpică de canotaj

România va avea prima pistă olimpică de canotaj, unde sportivii noștri se vor putea antrena și vor putea concura. În luna septembrie a acestui an, țara noastră va găzdui Campionatul Balcanic, pe pista situată pe Lacul Pantelimon din București.

„Doamna Elisabeta Lipă a muncit foarte mult și s-a zbătut pentru acest vis și în sfârșit va deveni realitate”.

Citește și: