• Vincenzo La Porta, un fugar italian în vârstă de 60 de ani, a fost capturat pe insula Corfu din Grecia după 11 ani de căutări.
  • Autoritățile au folosit pasiunea lui pentru echipa de fotbal Napoli pentru a-l urmări, analizând tranzacțiile financiare și mesajele de pe rețelele de socializare ale fanilor de fotbal ai lui Napoli din Corfu.
  • La Porta a fost condamnat în lipsă la 14 ani de închisoare pentru spălare de bani în cadrul grupului mafiot Camorra.

Un fugar italian, căutat de mulți ani din cauza legăturilor sale cu Camorra, a fost prins ca urmare a pasiunii lui pentru fotbal, potrivit CNN.

Fugarul a fost arestat în Grecia, iar autoritățile s-au folosit de pasiunea lui pentru echipa de fotbal Napoli.

Vincenzo La Porta, în vârstă de 60 de ani, a fost capturat vineri pe insula Corfu, în timp ce conducea un moped. El era considerat unul dintre cei mai periculoși 100 de fugari din Italia.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

A fost condamnat la 14 ani de închisoare

La Porta era căutat de 11 ani, după ce a fost condamnat în lipsă la 14 ani de închisoare pentru că a condus operațiunea de spălare de bani a grupului mafiot.

Poliția italiană a anunțat că a colaborat cu omologii greci pentru a-l urmări pe fugar în Grecia timp de mai multe luni. Au fost supravegheate tranzacțiile financiare ale colaboratorilor săi, dar și mesajele de pe rețelele de socializare ale fanilor de fotbal ai lui Napoli din Corfu.

Fugarul a fost prins la un meci de fotbal

Proba decisivă a fost obținută în luna mai atunci când fugarul a fost fotografiat sărbătorind victoria lui Napoli în campionatul de fotbal din Italia. El se afla pe balconul unui restaurant din Corfu, purtând o șapcă de baseball și ținând în mână o eșarfă albastră a lui Napoli.

La Porta locuia sub un nume fals, avea o familie și conducea o afacere locală, a precizat poliția italiană.

Citește și: