• Poliția a anunțat că intenționează să îl acuze pe YouTuberul american Kai Cenat.
  • Un eveniment organizat de el pentru a oferi console de jocuri video a provocat haos în New York.
  • Cenat ar putea fi acuzat de mai multe capete de acuzare pentru incitare la revoltă și adunare ilegală.

Poliția a anunțat că intenționează să îl acuze pe YouTuberul american Kai Cenat după ce un eveniment organizat de el pentru a oferi console de jocuri video a provocat haos în New York. Mii de oameni au năvălit în Union Square în așteptarea dispozitivelor PlayStation 5 gratuite, aruncând cu sticle, pietre și cutii de vopsea, informează BBC.

Cenat ar putea fi acuzat de mai multe capete de acuzare pentru incitare la revoltă și adunare ilegală. Poliția spune că a efectuat peste 60 de arestări. Oamenii s-au adunat pentru prima dată în jurul orei locale 13:00, după ce Cenat a postat pe rețelele de socializare – unde are peste 10 milioane de urmăritori și abonați – că va împărți 300 de PlayStation.

Până la ora 15:00, sute de persoane se îngrămădiseră pe străzile din jurul uneia dintre cele mai aglomerate stații de tren din New York. Ei s-au urcat pe mașini și pe acoperișul intrării în gară și au aruncat cu sticle în polițiștii care au răspuns la apel.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

Departamentul de poliție din New York a declarat o mobilizare de nivel patru”, ceea ce înseamnă că aproximativ 1.000 de ofițeri au fost trimiși la fața locului. În timpul unei transmisiuni în direct din interiorul unui vehicul în apropiere de Union Square, în timp ce dezordinea se desfășura, Cenat a declarat: Aruncă gaze lacrimogene acolo. Nu vom face nimic până când nu va fi sigur. Fiecare pentru el însuși, pentru că este un război acolo, omule”.

Cenat a fost dus în custodia poliției în jurul orei 17:00. Mulțimea a fost în cele din urmă dispersată aproximativ o oră mai târziu. Potrivit unui afiliat CBS, dl Cenat nu avea un permis pentru evenimentul, care ar fi fost o colaborare cu Fanum, o vedetă YouTube din Bronx.

Șeful de departament al poliției din New York, Jeffrey Maddrey, a declarat: Ne-am mai confruntat cu astfel de lucruri înainte, dar niciodată la acest nivel de periculozitate, în care tinerii nu ne ascultau comenzile”. El a adăugat: Aveați oameni care se plimbau cu lopeți, topoare și alte unelte din domeniul construcțiilor. În plus, indivizii aprindeau și artificii. Le aruncau spre poliție și le aruncau unii în alții.”

Citește și: