• Aproximativ 250 de muncitori au avut nevoie de câteva ore pentru a curăța până la 30 de centimetri de gheață.
  • Orașul Reutlingen, din sud-vestul Germaniei, a fost lovit de o furtună cu grindină.
  • Brigada de pompieri a spus că a fost chemată de peste 120 de ori pentru a răspunde la furtuna bruscă.

Orașul Reutlingen, din sud-vestul Germaniei, a fost lovit de o furtună cu grindină. Pluguri de zăpadă au fost instalate în orașul Reutlingen, din sud-vestul Germaniei, după ce o furtună puternică cu grindină a acoperit părți ale orașului cu până la 30 de centimetri de gheață, au declarat oficialii sâmbătă, relatează DW.

O „furtună localizată cu grindină și ploaie abundentă” a cuprins centrul orașului vineri după-amiază, a declarat un oficial al orașului pentru agenția de presă AFP. Brigada de pompieri a spus că a fost chemată de peste 120 de ori pentru a răspunde la furtuna bruscă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Primele operațiuni au fost persoane încuiate în mașinile lor, care nu se puteau mișca din cauza grindinei de pe sol sau pentru că ușile nu mai puteau fi deschise”, a declarat un purtător de cuvânt al centrului de intervenție în caz de urgență. Au fost trimise pluguri de zăpadă pentru a curăța străzile de depozite mari de gheață de la furtuna cu grindină și peste 250 de lucrători de urgență, oraș și voluntari au luat parte la operațiunile de curățare.

Un purtător de cuvânt al orașului a declarat că gheața și frunzele au blocat sistemul de canalizare al orașului, provocând unele inundații ale parcărilor subterane, subsolurilor și clădirilor rezidențiale. Râul Echaz, care trece prin Reutlingen, s-a ridicat cu 1,5 metri în doar câteva minute și și-a spart pentru scurt timp malurile în apropiere, dar nu a provocat pagube majore, a informat AFP.

Reutlingen se află la jumătatea distanței dintre Stuttgart și granița cu Elveția, în statul Baden-Württemberg.

Citește și: