• Google va îmbunătăți fluxul traficului din Atena cu ajutorul unor semafoare dotate cu inteligența artificială.
  • Autoritățile din capitala Greciei au încheiat un parteneriat cu gigantul american Google.
  • Prin februarie, Nicușor Dan a promis că Bucureștiul va avea semafoare inteligente.

Adio, ambuteiajelor din Atena! Google va îmbunătăți fluxul traficului cu ajutorul unor semafoare dotate cu inteligența artificială.

Autoritățile din capitala Greciei au încheiat un parteneriat cu gigantul american Google pentru decongestionarea traficului în Atena. Pe scurt, Google va utiliza datele de la rețelele de telefonie mobilă și de la sateliți pentru a monitoriza condițiile de trafic în timp real, iar mai apoi semafoarele vor fi ajustate corespunzător. Cu ajutorul datelor în timp real, Google va determina cât va dura culoarea roșie și verde a semaforului, pentru a îmbunătăți fluxul traficului. Mai mult, tot în acest fel, datele de navigare oferite de aplicația Google Maps vor fi mai precise decât sunt în prezent.

Prin februarie, Nicușor Dan a promis că Bucureștiul va avea semafoare inteligente. Asta s-a întâmplat după ce a semnat contractele pentru modernizare prin PNRR. Când vom acele semafoare smart nu se știe, deocamdată batem pasul pe loc. Ultimul sondaj realizat de INRIX Research ne arată că bucureștenii pierd în medie 91 de ore în trafic, într-un an.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și: