• Până acum, tratamentul pentru depresia postnatală era disponibil doar sub formă de injecție intravenoasă.
  • Simptomele depresiei postpnatală pot include tristețe, pierderea energiei, gânduri suicidare, scăderea capacității de a simți plăcere sau tulburări cognitive.
  • Studiile clinice au arătat că pilula a ajutat la reducerea semnificativă a simptomelor depresive în decurs de trei zile.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a declarat că zuranolona, vândută sub numele de marcă Zurzuvae, a fost aprobată ca o pastilă administrată o dată pe zi timp de două săptămâni. Până acum, tratamentul pentru depresia postnatală era disponibil doar sub formă de injecție intravenoasă, a precizat FDA.

Producătorii de medicamente Sage Therapeutics și Biogen au declarat că pilula ar trebui să fie disponibilă în cursul acestui an. Nu a fost anunțat încă un preț. Similar altor forme de depresie, simptomele depresiei postnatală pot include tristețe, pierderea energiei, gânduri suicidare, scăderea capacității de a simți plăcere sau tulburări cognitive, potrivit FDA, informează BBC.

Se estimează că una din șapte femei se confruntă cu simptome de PPD în SUA, potrivit unor cercetări. „Depresia postnatală este o afecțiune gravă și potențial amenințătoare de viață, în care femeile se confruntă cu tristețe, vinovăție, inutilitate – chiar și, în cazuri grave, gânduri de a se răni pe ele însele sau pe copilul lor”, a declarat Tiffany Farchione, șefa secției de psihiatrie din cadrul Centrului pentru evaluarea și cercetarea medicamentelor al FDA.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

„Deoarece depresia postnatală poate perturba legătura dintre mamă și copil, poate avea consecințe și asupra dezvoltării fizice și emoționale a copilului.” Accesul la un medicament pe cale orală va fi benefic pentru multe femei „care se confruntă cu sentimente extreme și, uneori, care pun viața în pericol”, a adăugat ea.

Studiile clinice au arătat că pilula a ajutat la reducerea semnificativă a simptomelor depresive în decurs de trei zile. Efectul medicamentului s-a menținut la patru săptămâni după ultima doză, a precizat FDA.

Aceasta a precizat că cele mai frecvente efecte secundare ale administrării de Zurzuvae pot include somnolență, amețeli, diaree, oboseală, răceală comună și infecții ale tractului urinar.

Ce efecte ar putea avea pilula

Agenția a precizat că etichetarea conține un avertisment pe cutie care menționează că Zurzuvae poate afecta capacitatea unei persoane de a conduce vehicule și de a efectua alte activități potențial periculoase. Aceasta recomandă ca pacienții să nu conducă vehicule sau să opereze utilaje grele timp de cel puțin 12 ore după administrarea acestuia.

Sage Therapeutics și Biogen au solicitat, de asemenea, aprobarea pentru utilizarea zuranolonei pentru tulburarea depresivă majoră (MDD) sau depresia clinică. Cu toate acestea, FDA a declarat că medicamentul nu a furnizat dovezi substanțiale de eficacitate și a spus că ar fi necesar un studiu sau studii suplimentare.

Companiile au declarat că își evaluează următorii pași. Sage Therapeutic a declarat că este „foarte dezamăgită pentru pacienți, în special în contextul crizei actuale de sănătate mintală și al milioanelor de persoane cu MDD care se luptă pentru a găsi ameliorarea simptomelor”.

Citește și: