• Între 300.000 şi 700.000 de oameni au părăsit Rusia de la mobilizarea „parţială” anunţată de preşedintele Vladimir Putin.
  • După cum a raportat portalul local, citând surse din Direcţia Generală pentru Protecţia Frontierei, în perioada 22 septembrie – 28 septembrie, 6.268 de ruşi au intrat în Mongolia.
  • Ediţia „Layout” a calculat numărul aproximativ al celor care au plecat pe baza datelor deschise şi au primit o cifră de 355 de mii de persoane.

După cum a raportat portalul local, citând surse din Direcţia Generală pentru Protecţia Frontierei, în perioada 22 septembrie – 28 septembrie, 6.268 de ruşi au intrat în Mongolia.

Cel puţin 300.000 de oameni ar fi putut părăsi Rusia de la începutul mobilizării, transmite BBC

Ediţia „Layout” a calculat numărul aproximativ al celor care au plecat pe baza datelor deschise şi au primit o cifră de 355 de mii de persoane.

Din 21 septembrie, mai ales – 200 de mii de oameni – au plecat din Rusia în Kazahstan. Ministrul Afacerilor Interne al ţării,  Marat Akhmetzhanov, a spus că 148 de mii de oameni au plecat din ţară, dar nu a precizat unde.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al ţării, alte 68.887 de persoane au intrat în Georgia între 21 şi 30 septembrie.

Ministrul adjunct Alexander Darakhvelidze a raportat pe 3 octombrie că în ultimele zile intră în Georgia aproximativ şase mii de oameni pe zi – adică numărul ruşilor care au intrat în ţară poate depăşi 80 de mii de oameni.

65.768 de ruşi au intrat în ţară de la Serviciul de Grăniceri finlandez în perioada 21 septembrie – 3 octombrie, în timp ce 40.106 ruşi au plecat în sens opus în acelaşi timp.

De asemenea, cetăţenii ruşi (în special rezidenţii din Buriaţia) au plecat în Mongolia.

După cum a raportat portalul local, citând surse din Direcţia Generală pentru Protecţia Frontierei, în perioada 22 septembrie – 28 septembrie, 6.268 de ruşi au intrat în Mongolia.

O altă alegere este Kârgâzstan. Din 21 septembrie, 3.526 de cetăţeni ruşi s-au înregistrat acolo, au spus aceştia.

Azzatyk (ediţia locală a Radio Liberty, pe care autorităţile ruse îl consideră un „agent străin”) în serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Digitale. Autorităţile locale nu oferă date despre câţi ruşi au intrat în ţară.

Se ştie că oamenii părăsesc în mod activ Rusia şi se duc în Armenia, Uzbekistan, Tadjikistan, Azerbaidjan, Turcia, Egipt şi Emiratele Arabe Unite. Dar datele exacte pentru aceste ţări nu sunt disponibile public.

Numărul ar putea fi mai mare, spune Forbes 

,,Aproximativ 700.000 de cetăţeni au părăsit Rusia de când a început mobilizarea” , a declarat un interlocutor din cadrul administraţiei prezidenţiale ruse, citat de Forbes.