• Cel puţin 38 de persoane au fost rănite sâmbătă într-un incendiu la New York, care ar fi putut izbucni de la o baterie litiu-ion.
  • Două persoane sunt în stare critică şi alte cinci au fost grav rănite într-un incendiu produs într-un bloc de locuinţe din Manhattan.
  • Autorităţile cred că incendiul ar fi putut izbucni într-un apartament în care locatarul repara biciclete electrice.

Cel puţin 38 de persoane au fost rănite sâmbătă într-un incendiu la New York, care ar fi putut izbucni de la o baterie litiu-ion, precum cele care se găsesc la bicicletele electrice, au declarat oficiali pentru mass-media americane, scrie presa internațională.

Două persoane sunt în stare critică şi alte cinci au fost grav rănite într-un incendiu produs într-un bloc de locuinţe din Manhattan, a declarat comisarul Laura Kavanagh de la Departamentul de Pompieri din New York, citată de CNN.

Dan Flynn, şeful Departamentului de Pompieri, a declarat că acesta este aproape cel de-al 200-lea incendiu izbucnit în 2022 de la o baterie litiu-ion a unui dispozitiv de mobilitate electrică (bicicletă electrică, scuter, trotinetă electrică, skateboard etc.).

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Şase decese au avut loc anul acesta din cauza acestor baterii care alimentează dispozitivele de micromobilitate” , a declarat el pentru CNN.

Autorităţile cred că incendiul ar fi putut izbucni într-un apartament în care locatarul repara biciclete electrice, a adăugat Flynn.