• Cel puţin 38 de persoane au fost rănite sâmbătă într-un incendiu la New York, care ar fi putut izbucni de la o baterie litiu-ion.
  • Două persoane sunt în stare critică şi alte cinci au fost grav rănite într-un incendiu produs într-un bloc de locuinţe din Manhattan.
  • Autorităţile cred că incendiul ar fi putut izbucni într-un apartament în care locatarul repara biciclete electrice.

Cel puţin 38 de persoane au fost rănite sâmbătă într-un incendiu la New York, care ar fi putut izbucni de la o baterie litiu-ion, precum cele care se găsesc la bicicletele electrice, au declarat oficiali pentru mass-media americane, scrie presa internațională.

Două persoane sunt în stare critică şi alte cinci au fost grav rănite într-un incendiu produs într-un bloc de locuinţe din Manhattan, a declarat comisarul Laura Kavanagh de la Departamentul de Pompieri din New York, citată de CNN.

Dan Flynn, şeful Departamentului de Pompieri, a declarat că acesta este aproape cel de-al 200-lea incendiu izbucnit în 2022 de la o baterie litiu-ion a unui dispozitiv de mobilitate electrică (bicicletă electrică, scuter, trotinetă electrică, skateboard etc.).

Recomandări

HAVE MORE BABIES, SAVE THE PLANET
ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
UEFA, CONTRA VÂNĂTORILOR DE SELFIE
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII

Şase decese au avut loc anul acesta din cauza acestor baterii care alimentează dispozitivele de micromobilitate” , a declarat el pentru CNN.

Autorităţile cred că incendiul ar fi putut izbucni într-un apartament în care locatarul repara biciclete electrice, a adăugat Flynn.