• Televiziunea de stat cubaneză a declarat că explozia s-a soldat cu patru morţi şi mai mulţi răniţi.
  • Fotografiile din Granma, cotidianul oficial al Partidului Comunist, au arătat imagini ale hotelului cu mai multe etaje, cu pereţii aparent aruncaţi în aer.
  • Hotelul fusese pregătit pentru o redeschidere post-pandemie în patru zile, potrivit paginii oficiale de Facebook.

O explozie puternică s-a produs vineri într-un cunoscut hotel din centrul Havanei, distrugând câteva erale pe partea laterală a clădirii. Cel puţin patru persoane au murit, au anunţat martorii şi presa de stat cubaneză, citată de Reuters.

Preşedintele Miguel Diaz-Canel a vorbit de la locul dezastrului la televiziunea cubaneză şi a declarat că explozia de la Hotelul Saratoga nu a fost provocată de o bombă. Preşedintele a adăugat că o scurgere de gaz pare a fi cea mai probabilă cauză.

Televiziunea de stat cubaneză a declarat că explozia s-a soldat cu patru morţi şi mai mulţi răniţi.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Fotografiile din Granma, cotidianul oficial al Partidului Comunist, au arătat imagini ale hotelului cu mai multe etaje, cu pereţii aparent aruncaţi în aer.

Un martor Reuters a văzut fum şi flăcări ieşind din clădire. Poliţia şi echipele de salvare s-au adunat în zonă, izolând punctele cheie şi clădirile din apropiere, inclusiv clădirea istorică Capitolio.

Hotelul în stil neoclasic a fost reabilitat de o companie britanică după căderea Uniunii Sovietice şi a fost considerat timp de mai mulţi ani locul unde se duceau oficialii guvernamentali şi celebrităţile în vizită. Recent, îşi pierduse o parte din strălucire odată cu deschiderea unor noi hoteluri în Havana, dar era în continuare o locaţie de cinci stele.

Hotelul fusese pregătit pentru o redeschidere post-pandemie în patru zile, potrivit paginii oficiale de Facebook.