• Televiziunea de stat cubaneză a declarat că explozia s-a soldat cu patru morţi şi mai mulţi răniţi.
  • Fotografiile din Granma, cotidianul oficial al Partidului Comunist, au arătat imagini ale hotelului cu mai multe etaje, cu pereţii aparent aruncaţi în aer.
  • Hotelul fusese pregătit pentru o redeschidere post-pandemie în patru zile, potrivit paginii oficiale de Facebook.

O explozie puternică s-a produs vineri într-un cunoscut hotel din centrul Havanei, distrugând câteva erale pe partea laterală a clădirii. Cel puţin patru persoane au murit, au anunţat martorii şi presa de stat cubaneză, citată de Reuters.

Preşedintele Miguel Diaz-Canel a vorbit de la locul dezastrului la televiziunea cubaneză şi a declarat că explozia de la Hotelul Saratoga nu a fost provocată de o bombă. Preşedintele a adăugat că o scurgere de gaz pare a fi cea mai probabilă cauză.

Televiziunea de stat cubaneză a declarat că explozia s-a soldat cu patru morţi şi mai mulţi răniţi.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI E CĂUTAT DE ARMATĂ
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

Fotografiile din Granma, cotidianul oficial al Partidului Comunist, au arătat imagini ale hotelului cu mai multe etaje, cu pereţii aparent aruncaţi în aer.

Un martor Reuters a văzut fum şi flăcări ieşind din clădire. Poliţia şi echipele de salvare s-au adunat în zonă, izolând punctele cheie şi clădirile din apropiere, inclusiv clădirea istorică Capitolio.

Hotelul în stil neoclasic a fost reabilitat de o companie britanică după căderea Uniunii Sovietice şi a fost considerat timp de mai mulţi ani locul unde se duceau oficialii guvernamentali şi celebrităţile în vizită. Recent, îşi pierduse o parte din strălucire odată cu deschiderea unor noi hoteluri în Havana, dar era în continuare o locaţie de cinci stele.

Hotelul fusese pregătit pentru o redeschidere post-pandemie în patru zile, potrivit paginii oficiale de Facebook.