• Cel puțin 42 de persoane au fost găsite moarte luni într-un camion de mare tonaj în San Antonio, a declarat guvernatorul Texasului, Greg Abbott.
  • Cadavrele au fost găsite într-un camion cu remorcă, într-o zi sufocantă în regiune.
  • În 2017, 10 migranți au murit într-un camion plin cu 39 de persoane în San Antonio.

Cel puțin 42 de migranți au fost găsiți morți în interiorul unui camion cu remorcă luni în San Antonio, Texas, a anunțat guvernatorul statului, Greg Abbott, în ceea ce pare a fi unul dintre cele mai mortale incidente recente de trafic de persoane de-a lungul frontierei dintre SUA și Mexic.

Ministrul de externe al Mexicului, Marcelo Ebrard, a calificat pe Twitter sufocarea migranților din camion drept „tragedia din Texas” și a precizat că consulatul local era în drum spre locul faptei, deși naționalitatea victimelor nu a fost confirmată. Un reprezentant al forțelor de ordine americane a declarat că sunt peste 40 de morți, fără a oferi detalii suplimentare.

Camionul a fost găsit lângă șinele de cale ferată într-o zonă izolată de la periferia sudică a orașului, a relatat televiziunea KSAT din San Antonio. În ultimele luni s-a înregistrat un număr record de treceri de migranți la granița dintre SUA și Mexic, ceea ce a stârnit critici la adresa politicilor de imigrație ale președintelui american Joe Biden, un democrat.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Pe Twitter, Abbott a dat vina pentru aceste decese pe politicile lui Biden, afirmând că acestea „arată consecințele mortale ale refuzului său de a aplica legea”. Poliția din San Antonio nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Temperaturile din San Antonio, care se află la aproximativ 250 km de granița cu Mexicul, au ajuns până la o maximă de 39,4 grade Celsius luni, cu o umiditate ridicată.

În iulie 2017, zece migranți au murit după ce au fost transportați într-un camion cu remorcă care a fost descoperit de poliția din San Antonio în parcarea unui Wal-Mart. Șoferul, James Matthew Bradley Jr. a fost condamnat anul următor la închisoare pe viață pentru rolul său în operațiunea de contrabandă.