Cel puțin 42 de migranți au fost găsiți morți într-un camion în San Antonio

camion

camion

Cel puțin 42 de migranți au fost găsiți morți în interiorul unui camion cu remorcă luni în San Antonio, Texas, a anunțat guvernatorul statului, Greg Abbott, în ceea ce pare a fi unul dintre cele mai mortale incidente recente de trafic de persoane de-a lungul frontierei dintre SUA și Mexic.

Ministrul de externe al Mexicului, Marcelo Ebrard, a calificat pe Twitter sufocarea migranților din camion drept „tragedia din Texas” și a precizat că consulatul local era în drum spre locul faptei, deși naționalitatea victimelor nu a fost confirmată. Un reprezentant al forțelor de ordine americane a declarat că sunt peste 40 de morți, fără a oferi detalii suplimentare.

Camionul a fost găsit lângă șinele de cale ferată într-o zonă izolată de la periferia sudică a orașului, a relatat televiziunea KSAT din San Antonio. În ultimele luni s-a înregistrat un număr record de treceri de migranți la granița dintre SUA și Mexic, ceea ce a stârnit critici la adresa politicilor de imigrație ale președintelui american Joe Biden, un democrat.

Pe Twitter, Abbott a dat vina pentru aceste decese pe politicile lui Biden, afirmând că acestea „arată consecințele mortale ale refuzului său de a aplica legea”. Poliția din San Antonio nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Temperaturile din San Antonio, care se află la aproximativ 250 km de granița cu Mexicul, au ajuns până la o maximă de 39,4 grade Celsius luni, cu o umiditate ridicată.

În iulie 2017, zece migranți au murit după ce au fost transportați într-un camion cu remorcă care a fost descoperit de poliția din San Antonio în parcarea unui Wal-Mart. Șoferul, James Matthew Bradley Jr. a fost condamnat anul următor la închisoare pe viață pentru rolul său în operațiunea de contrabandă.

Exit mobile version