• Zece persoane au murit în urma unui atac armat în masă într-un supermarket din Buffalo, New York, au confirmat mai mulți oficiali ai forțelor de ordine.
  • Un suspect a fost reținut, a precizat poliția, dar starea acestuia nu a fost imediat clară.
  • Un bărbat a intrat în supermarket la scurt timp după ora 14:30 și a tras cu o pușcă, potrivit unui reprezentant al forțelor de ordine.

Autoritățile americane au anunțat că cel puțin zece persoane au fost ucise în timpul unui atac armat dintr-un magazin alimentar din orașul Buffalo din New York. Un bărbat înarmat cu o pușcă și o vestă antiglonț a deschis focul într-un supermarket din Buffalo, New York, omorând cel puțin zece persoane înainte de a fi arestat sâmbătă după-amiază, au declarat oficiali ai forțelor de ordine pentru agenția de presă The Associated Press.

Anchetatorii cred că este posibil ca bărbatul să fi transmis în direct împușcăturile și căutau să afle dacă acesta a postat un manifest online. Oficialul a avertizat că ancheta se află în stadii preliminare și că autoritățile nu au discernut încă un motiv clar, dar că investighează dacă împușcăturile au fost motivate din punct de vedere rasial. Poliția din Buffalo a confirmat într-un tweet că atacatorul a fost reținut, dar nu l-a identificat pe suspect.

Martorii au relatat că bărbatul înarmat purta haine de tip militar, pe lângă vestele antiglonț, a precizat unul dintre oficiali.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Braedyn Kephart și Shane Hill, ambii în vârstă de 20 de ani, au intrat în parcare chiar în momentul în care trăgătorul ieșea. Ei l-au descris ca fiind un bărbat alb, în vârstă de aproximativ 20 de ani, care purta o haină de camuflaj completă, o cască neagră și ceea ce părea a fi o pușcă.

Împușcăturile au avut loc la puțin mai mult de un an de la atacul din martie 2021 de la o băcănie King Soopers din Boulder, Colorado, în urma căruia au murit zece persoane. Anchetatorii nu au făcut publice informații despre motivul pentru care cred că bărbatul acuzat în acel atac a vizat supermarketul.