• Forțele rusești încearcă să împingă în est, bombardând sudul, potrivit Ucrainei.
  • Contractul american de rachete a fost atribuit pentru a ajuta Ucraina.
  • La reuniunea miniștrilor de externe ai NATO, aliații s-au angajat miercuri să ajute Moldova, Georgia și Bosnia-Herțegovina.

Forțele rusești au încercat să avanseze în estul Ucrainei și au antrenat tiruri de tancuri, mortiere și artilerie asupra orașului Herson din sud, a declarat armata ucraineană, în timp ce aliații occidentali au încercat să sprijine Ucraina și vecinii săi împotriva Moscovei.

La Washington, un contract în valoare de 1,2 miliarde de dolari pentru șase sisteme naționale avansate de rachete sol-aer pentru Ucraina a fost atribuit companiei Raytheon, a anunțat Pentagonul.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat miercuri că țara sa are nevoie de sisteme de apărare antirachetă Patriot, produse de SUA, pentru a-și proteja infrastructura civilă, care a fost atacată puternic de Rusia la începutul iernii. secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că președintele rus Vladimir Putin și-a concentrat furia și focul” asupra populației civile din Ucraina și a avertizat Rusia că strategia sa nu va reuși să divizeze susținătorii Ucrainei.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Căldura, apa, electricitatea … acestea sunt noile ținte ale președintelui Putin. El le lovește puternic. Această brutalizare a populației Ucrainei este barbară”, a declarat Blinken într-o conferință de presă la București, după o reuniune de două zile a NATO.

La reuniunea miniștrilor de externe ai NATO, aliații s-au angajat miercuri să ajute Moldova, Georgia și Bosnia-Herțegovina, care se confruntă cu presiuni din partea Rusiei, au declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și miniștrii. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că rezultatul a arătat că NATO nu este absolut deloc interesată de o soluție politică și diplomatică în Ucraina”.

Rusia a invadat Ucraina în urmă cu nouă luni în ceea ce numește o operațiune militară specială” pentru a scăpa Ucraina de naționaliștii pe care îi consideră periculoși. Ucraina și aliații occidentali acuză Rusia de o acaparare de teren neprovocată și imperialistă.

Ucraina a ordonat tuturor ambasadelor Kievului din străinătate să întărească securitatea după ce două scrisori-bombă au fost trimise ambasadorului ucrainean la Madrid și unei companii de armament din Spania care produce lansatoare de rachete donate Ucrainei. Poliția spaniolă a declarat că examinează o posibilă legătură între cele două bombe, dintre care una a rănit un ofițer de securitate al ambasadei.