• O divizie celebră a armatei americane a fost desfășurată în Europa pentru prima dată în ultimii 80 de ani.
  • Trupele au început să sosească în România în luna iunie și au început acum să efectueze exerciții în zonă alături de trupele române.
  • Prin urmare, exercițiile desfășurate de 101-a Aeropurtată sunt probabil folosite ca mijloc de descurajare, dar și în cazul improbabil al unui atac.

O divizie celebră a armatei americane a fost desfășurată în Europa pentru prima dată în ultimii 80 de ani. Divizia 101-a aeropurtată a armatei americane – supranumită Vulturii țipători” – a staționat aproximativ 4.700 de soldați și se declară pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu NATO”.

Trupele de elită sunt staționate în prezent în România, care se învecinează cu Ucraina pe coasta Mării Negre, o zonă de importanță strategică în condițiile în care forțele rusești încearcă să pătrundă în regiunea Kherson.

Trupele au început să sosească în România în luna iunie și au început acum să efectueze exerciții în zonă alături de trupele române. Generalul de brigadă John Lubas, comandantul adjunct al diviziei, a declarat pentru CBS News: Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru de teritoriu NATO. Aducem o capabilitate unică prin capacitatea noastră de asalt aerian… Suntem o forță de infanterie ușoară, dar, din nou, aducem cu noi această mobilitate, pentru avioanele noastre și pentru asalturile aeriene.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Divizia de parașutiști de elită este cunoscută pentru isprăvile sale în bătălii majore, cum ar fi Războiul din Vietnam și în timpul Bătăliei de la Bulge, Operațiunea Overlord și Operațiunea Market Garden din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Generalul-maior român Iulian Berdilă a adăugat: Adevărata semnificație pentru mine, de a avea trupele americane aici, este ca și cum ai avea aliați în Normandia înainte de a avea vreun inamic”.

Este puțin probabil ca trupele rusești ale lui Vladimir Putin să aibă capacitatea de a ataca teritoriul NATO și există îndoieli că ar alege să facă acest lucru, în primul rând din cauza probabilității ca o astfel de acțiune să degenereze într-un război mondial la scară largă.

Prin urmare, exercițiile desfășurate de 101-a Aeropurtată sunt probabil folosite ca mijloc de descurajare, dar și în cazul improbabil al unui atac. La momentul desfășurării lor în regiune, comandantul diviziei, generalul-maior Joseph Patrick McGee, a declarat: Unitățile 101-a se află într-o postură de pregătire sporită de câteva luni, iar soldații noștri sunt pregătiți. Ei vor oferi un sprijin valoros pentru cartierul nostru general superior și îi vor reasigura pe aliații noștri în acest moment critic”.

Rapoartele de informații ale Ministerului Apărării (MoD) indică faptul că Rusia face un efort semnificativ pentru a pregăti apărări în profunzime în spatele liniei actuale a frontului”, într-o încercare susceptibilă de a descuraja orice contraofensivă rapidă a Ucrainei”.

Un raport din 22 octombrie spunea: Forțele rusești continuă să consolideze punctele de trecere peste râul Dnipro și au finalizat un pod de barje lângă podul avariat Antonovskiy din Kherson.”

În prezent, tacticile lui Putin au cunoscut ușoare schimbări de la explozia de pe podul simbolic – acesta leagă Rusia continentală de Crimeea – din 8 octombrie. Președintele rus a amenințat cu folosirea armelor nucleare, existând temeri că ar putea recurge la acțiuni din ce în ce mai drastice dacă Rusia continuă să fie pe picior greșit în țara pe care a invadat-o din nou în luna februarie a acestui an.