„Birourile județene reunite ale USR și PLUS Iași vor propune in aceasta seara Biroului Național excluderea lui Cezar Baciu din partid. Aceasta excludere nu se poate face direct de către Biroul Local sau cel Județean din cauza faptului ca USR și PLUS sunt acum in procedura de fuziune”, se arată într-un anunț al USR PLUS Iași.

„Birourile județene reunite USR PLUS au propus Biroului Național excluderea lui Cezar Baciu din partid. Cezar Baciu este consilierul lcoal prin votul căruia a trecut astăzi bugetul propus de Mihai Chirica, un buget construit cu ignorarea totală a propunerilor noastre. Potrivit legii, după excluderea din partid, consilierul local își va pierde mandatul”, a anunțat Cosette Chichirău, deputat USR PLUS de Iași.

După două propuneri de vot eșuate, astăzi a fost adoptat bugetul municipiului Iași, iar primarul Mihai Chirica i-a mulțumit consilierului USR PLUS Cezar Baciu.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

Chirica a adăugat că bugetul Iașului a fost făcut pe „baza unei largi dezbateri politice pe parcursul a multor întâlniri şi a multor zeci de ore în care zeci de amendamente aduse la proiectul propus au fost filtrate, au fost aprobate multe, şi în cele din urmă au dat o formă concretă acestui buget”.

„Din păcate, unii parlamentari ai USR PLUS au încercat să schimbe gândirea raţională a consilierilor din CL Iaşi încercând să deturneze într-un mod incorect şi ilegal, aş putea spune, ceea ce ei trebuie să facă pentru cei care i-au votat. Am avut discuţii cu mare parte din consilierii USR PLUS, care au venit să-mi transmită faptul că li se interzice politic să voteze acest buget”, a mai spus primarul ieșean.

Bugetul oraşului Iaşi a fost respins de două ori, după ce consilierii locali USR PLUS au refuzat să voteze proiectul propus de primarul Mihai Chirica şi susţinut de PNL şi PMP.