• Noul premier al Marii Britanii, Liz Truss, a semnat proclamația de învestire a regelui.
  • Proclamarea de către Richard Tilbrook, Grefierul Consiliului Privat, a fost urmată de exclamația „Dumnezeu să-l salveze pe rege” din partea publicului. 
  • Charles al III-lea a fost proclamat rege de către grefierul Consiliului în timpul ceremoniei Consiliului de Ascensiune.

Ceremonia de învestire a Regeleui Charles al III-lea s-a încheiat. Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege de către Consiliul de Ascensiune în cadrul unei ceremonii care ar trebui să fie urmată de salve de tun şi de citirea proclamaţiei în Londra şi în principalele oraşe ale Regatului Unit, și anume Edinburgh în Scoţia, Belfast în Irlanda de Nord şi Cardiff în Ţara Galilor.

Noul premier al Marii Britanii, Liz Truss, a semnat proclamația de învestire a regelui. Charles al III-lea a fost proclamat rege de către grefierul Consiliului în timpul ceremoniei Consiliului de Ascensiune, care a avut loc la Palatul St. James din Londra. Proclamarea de către Richard Tilbrook, Grefierul Consiliului Privat, a fost urmată de exclamația „Dumnezeu să-l salveze pe rege” din partea publicului. 

Întreaga lume mă compătimește pentru pierderea ireparabilă pe care am suferit-o cu toții. Mama mea a fost un exemplu de iubire pe tot parcursul vieții și de serviciu dezinteresat. Domnia mamei mele a fost de neegalat în ce privește dedicarea și devotamentul ei. (…) Sunt profund conștient de această imensă moștenire și de gravele îndatoriri și responsabilități care îmi sunt transmise acum. Mama mea a dat un exemplu al iubirii de-o viaţă şi al serviciului altruist. Domnia mamei mele a fost fără precedent ca durată, dedicare şi devotament. Chiar acum când jelim, îi mulţumim pentru această viaţă de credinţă. Sunt profund conştient de această moştenire profundă şi de datoriile şi responsabilităţile serioase care îmi revin acum mie”, a declarat Regele Charles al III-lea în discursul său, potrivit BBC.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT