• Crematoriile din Germania cer să nu li se oprească gazele.
  • Un milion de nemți mor anual, iar trei sferturi sunt incinerați.
  • Berarii germani se tem că lipsa gazelor va opri producția.

Criza energetică din Uniunea Europeană are efecte nebănuite în Germania. Patronii de crematorii caută planuri de rezervă pentru posibilitatea ca acestea să rămână fără gaz.

Ei cer guvernului să pună crematoriile în capul listei, dacă se va decide raționalizarea gazelor. ,,Moartea nu ia pauză” își justifică ei cererea. Germania are un milion de decese anual, iar trei sferturi dintre cadavre sunt incinerate.

O soluție ar fi trecerea la electricitate, dar procesul va dura ani întregi. Autoritățile locale pot aproba reducerea temperaturii în cuptoare cu 100 de grade, ceea ce va reduce consumul cu zece sau chiar douăzeci la sută.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES

Tot din cauza lipsei de gaze, berarii germani se tem și ei că vor opri producția. După doi ani de pandemie, 2022 a adus creșterea consumului de bere. Dar multe fabrici au majorat prețul, din cauza creșterii costurilor de producție.

Ca să nu ajungă la criză, Spania a luat deja primele măsuri de austeritate energetică. În clădirile publice, magazine și săli de spectacol, aerul condiționat nu poate fi setat la mai puțin de 19 grade. La iarnă, maximul va fi de 27 de grade.