• China a alocat 5 miliarde de dolari pentru a construi primul port de date de comerț liber din țară.
  • Prin această investiție încearcă să consolideze și să controleze informațiile care circulă dincolo de granițele sale.
  • Construcția acestui sit de 450 de acri ar trebui să înceapă în prima jumătate a anului 2022 și să fie operațională până la sfârșitul anului 2025.

China a alocat 5 miliarde de dolari pentru a construi primul port de date de comerț liber din țară. Prin această investiție încearcă să consolideze și să controleze informațiile care circulă dincolo de granițele sale, potrivit mass-mediei de stat.

Cunoscut sub numele de Nansha International Data Free Trade Port, proiectul presupune, în principiu, instalarea unei serii de cabluri submarine și legături de rețea, construirea unui centru de date pentru gestionarea datelor transfrontaliere și construirea de parcuri industriale și laboratoare pentru dezvoltarea inteligenței artificiale, telecomunicații și altele.

Construcția acestui sit de 450 de acri ar trebui să înceapă în prima jumătate a anului 2022 și să fie operațională până la sfârșitul anului 2025. Scopul este de a controla datele care intră și ies din China, relatează The Register.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Proiectul Nansha International Data Free Trade Port are ca scop implementarea unei stații de aterizare a cablurilor submarine, a unui centru de control principal și a unui nod de transmisie principal în districtul Nansha prin conectarea mai multor rețele integrate de cabluri submarine globale investite și construite de AVIC Cloud Holdings și, în același timp, realizează prima operațiune transfrontalieră din China„, a declarat doar pentru mobil Nanfang Daily.

China a solicitat recent aderarea la un acord de parteneriat privind economia digitală cu Noua Zeelandă și Singapore, un acord care ar impune Chinei să permită libera circulație a informațiilor.