• Ministerul chinez al Transporturilor estimează că peste 2 miliarde de călătorii vor avea loc în timpul sezonului de 40 de zile al Anului Nou Lunar.
  • Peste 26 de milioane de călătorii de pasageri au fost efectuate în ajunul Anului Nou Lunar.
  • Mai mult de 4,1 milioane de persoane au călătorit cu trenul și 756.000 de persoane cu avionul pentru reuniuni de sărbători în ziua dinaintea începerii Anului Nou Lunar.

Opt din 10 persoane din China au fost infectate cu COVID-19, a afirmat un important om de știință guvernamental. Wu Zunyou, epidemiologul-șef al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China, a declarat sâmbătă – în ajunul Anului Nou Lunar – că actualul val de epidemie a infectat deja aproximativ 80% din populație” în această țară de 1,4 miliarde de locuitori.

Afirmația sa a venit pe fondul îngrijorărilor legate de graba de călătorie care are loc în perioada sărbătorilor de Anul Nou Lunar – uneori supranumită cea mai mare migrație umană din lume” – ar putea răspândi virusul în mediul rural și provoca un al doilea val de infecții. Wu, vorbind pe contul său personal de socializare, a declarat că acest scenariu este puțin probabil deoarece atât de multe persoane au fost deja infectate.

În următoarele două-trei luni, posibilitatea unei reveniri la scară largă a COVID-19 sau a unui al doilea val de infecții în întreaga țară este foarte mică”, a declarat Wu.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ministerul chinez al Transporturilor estimează că peste 2 miliarde de călătorii vor avea loc în timpul sezonului de 40 de zile al Anului Nou Lunar deoarece oamenii din întreaga țară se întorc în orașele lor natale pentru reuniuni de familie, pentru prima dată fără restricții de călătorie internă de la începutul pandemiei, în urmă cu peste trei ani.

Radiodifuzorul de stat chinez CCTV a raportat duminică că peste 26 de milioane de călătorii de pasageri au fost efectuate în ajunul Anului Nou Lunar. Această cifră reprezintă doar jumătate din numărul de călători din aceeași zi din 2019, înainte de pandemia COVID-19, dar cu 50,8% mai mult decât în 2022, a precizat aceasta.

Mai mult de 4,1 milioane de persoane au călătorit cu trenul și 756.000 de persoane cu avionul pentru reuniuni de sărbători în ziua dinaintea începerii Anului Nou Lunar, a adăugat CCTV. Sistemul de transport rutier al țării a înregistrat peste 20 de milioane de călătorii de pasageri în aceeași zi, cu 55,1% mai mult decât numărul din 2022.

Începând de vineri, sistemul de transport din China a gestionat peste 560 de milioane de călătorii de pasageri în primele 15 zile ale celor 40 de zile de agitație de călătorie în curs de desfășurare a Festivalului Primăverii prin intermediul căilor ferate, autostrăzilor, apei și aerului, cu 47,9% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit CCTV.