• Unele orașe spun că vârful infecțiilor cu COVID a fost luna trecută.
  • Ambasada Chinei în Coreea de Sud suspendă vizele pe termen scurt.
  • Presa de stat chineză critică Pfizer în legătură cu prețul Paxlovid.

Multe zone din China au depășit deja vârful de infectare cu COVID-19, a anunțat marți presa de stat, iar oficialii au continuat să minimalizeze gravitatea epidemiei, în ciuda preocupărilor internaționale legate de amploarea și impactul acesteia.

Un rezumat realizat de Health Times, o publicație gestionată de People’s Daily, ziarul oficial al Partidului Comunist, a declarat că infecțiile au scăzut în capitala Beijing și în mai multe provincii chineze. Un oficial a fost citat spunând că aproape toate cele 100 de milioane de persoane din provincia Henan au fost deja infectate.

Virusul se răspândește liber în China de la o schimbare de politică, la începutul lunii decembrie, după protestele împotriva regimului zero-COVID” aplicat fără milă timp de trei ani. China și-a redeschis granițele duminică, eliminând ultimele restricții majore.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Închiderile frecvente, testele necruțătoare și diferitele niveluri de restricții de circulație de la începutul anului 2020 au dus a doua cea mai mare economie a lumii la una dintre cele mai scăzute rate de creștere din aproape jumătate de secol și au provocat o stare de neliniște generalizată.Cu virusul în libertate, China a încetat să mai publice cifrele zilnice de infectare și a raportat cinci sau mai puține decese pe zi de la schimbarea de politică, cifre care au fost contestate de Organizația Mondială a Sănătății.

Multe case de pompe funebre și spitale chinezești spun că sunt copleșite, iar experții internaționali în domeniul sănătății preconizează cel puțin 1 milion de decese legate de COVID în China în acest an.
Marți,un raport al Health Times de rapoarte ale oficialilor guvernamentali locali și ale experților în sănătate din întreaga țară, a sugerat că valul COVID ar putea fi trecut de punctul culminant în multe regiuni.