• China a raportat sâmbătă două noi decese de COVID-19, după ce vineri a raportat trei decese.
  • Bilanţul oficial al deceselor de COVID-19 din China a ajuns astfel la 5.269.
  • În statisticile chineze sunt numărate doar persoanele care au decedat direct din cauza insuficienţei respiratorii legate de COVID-19.

China a raportat sâmbătă două noi decese de COVID-19, după ce vineri a raportat trei astfel de decese, conform unui anunţ făcut duminică de Centrul chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, scrie Reuters.

Bilanţul oficial al deceselor de COVID-19 din China a ajuns astfel la 5.269.

În statisticile chineze sunt numărate doar persoanele care au decedat direct din cauza insuficienţei respiratorii legate de COVID-19. China a înregistrat doar 23 de decese din cauza COVID-19 din decembrie, în pofida valului de contaminare fără precedent din ţară.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De asemenea, China continentală îşi redeschide frontierele

Călătorii au început să intre în China continentală pe calea aerului, pe uscat și pe mare duminică, mulți dintre ei dornici de reuniuni mult așteptate, în timp ce Beijingul a deschis granițele care au fost aproape închise de la începutul pandemiei COVID-19.

După trei ani, China continentală a deschis trecerile maritime și terestre cu Hong Kong și a pus capăt cerinței de a pune în carantină călătorii care intrau în China, dezmembrând un ultim pilon al politicii zero-COVID care a protejat populația Chinei de virus, dar a izolat-o și de restul lumii.

Reducerea, în ultima lună, a unuia dintre cele mai stricte regimuri COVID din lume, a urmat unor proteste istorice împotriva unei politici care includea teste frecvente, restricții de circulație și închideri în masă care au afectat grav a doua economie a Chinei.

China salută primul lot de călători internaționali

De asemenea, China a primit duminică călătorii internaționali și rezidenții care se întorc în țară fără a fi nevoie de carantină, pentru prima dată în ultimii trei ani, chiar și în condițiile în care infecțiile au crescut după ce a renunțat la politica sa strictă de zero COVID.

Primele zboruri efectuate în conformitate cu noile reguli chinezești ,,fără carantină” pentru călătorii internaționali au aterizat pe aeroporturile din Guangzhou și Shenzhen, în provincia sudică Guangdong, duminică dimineața devreme, a anunțat televiziunea de stat CGTN.

Oficialii au declarat că 387 de pasageri s-au aflat la bordul a două zboruri din Toronto și Singapore în ziua în care țara a pus capăt restricțiilor stricte COVID-19 pentru călători.